PSD a reusit sa obtina de la Tariceanu cresterea pensiilor. Anuntul a fost facut insa de premier, iar social democratii au turbat.

PSD a reusit sa convinga guvernul PNL de necesitatea majorarii pensiilor. Asta e vestea buna a pesedistilor. Vestea proasta e ca anuntul a fost facut de premierul Tariceanu. Aflat ieri in vizita in comuna Helegiu din judetul Bacau, Tariceanu a declarat ca pensiile agricole vor fi majorate cu 50% in acest an. Premierul le-a spus localnicilor, care l-au intrebat daca doar pensiile agricole vor beneficia de aceasta majorare, ca Executivul a crescut si nivelul altor categorii de pensii. „Nu, nu, le-am urcat pe toate", a spus Tariceanu, citat de MEDIAFAX.

Anuntul vine la doar citeva ore dupa o discutie de taina care a avut loc luni seara intre Tariceanu (PNL) si Hrebenciuc (PSD), ocazie cu care s-au perfectat termenii intelegerii dintre cele doua partide pe tema pensiilor. Viorel Hrebenciuc a primit cu indignare anuntul partenerului sau de negocieri: „Nu e corect, intr-un fel, ca el (premierul - n.r.) le anunta". Negociatorul PSD ne-a spus ca toate aceste modificari vor fi trecute in legea pensiilor, care se discuta zilele acestea in Parlament. „Nu e vorba de masuri guvernamentale. Asta nu intelege nici Vasile (Dincu - n.r.). Este o lege. E legea noastra, a pesedistilor. Iar joi la prinz vom da votul final pe ea", ne-a declarat Hrebenciuc. Acesta spune ca majorarea cu 50% a pensiilor agricultorilor nu este singura masura din lege. „Pensiile agricultorilor vor creste cu 50% de la 1 septembrie si cu alte 50% de la 1 ianuarie. Iar punctul de pensie va creste de la 37,5 acum la 40% de la 1 ianuarie. E un suces foarte mare!", mai spune Hrebenciuc.

Tariceanu si Hrebenciuc au discutat luni seara aproape o jumatate de ora in cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, despre proiectul PSD privind majorarea punctului de pensie si despre motiunea simpla pe tema Agriculturii depusa la Camera de social democrati. Legea pensiilor a fost discutata ieri in plenul Camerei, deputatii stabilind prin vot sa o retrimita la comisie. Viorel Hrebenciuc considera ca este o procedura normala si ca joi va fi dat votul final. De altfel, si legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei a fost retrimisa ieri la comisie.

Luni seara, la intilnirea de taina de la Camera Deputatilor, Tariceanu si Hrebenciuc au discutat si despre transferul lui Hagi la Steaua, dar si despre sanatatea liderului PSD. „Am vorbit despre Serban Mihaileanu, medicul meu curent de la Paris, care e prieten cu Tariceanu. M-a dat in git ca fumez mult…"