Comisia europeana zice: Un raport realizat de Directia pentru Agricultura a Comisiei Europene solicita statelor membre UE sa-si modifice pozitia fata de organismele modificate genetic (OMG) si sa accelereze procesul de acceptare a acestora. In c
Comisia europeana zice: Un raport realizat de Directia pentru Agricultura a Comisiei Europene solicita statelor membre UE sa-si modifice pozitia fata de organismele modificate genetic (OMG) si sa accelereze procesul de acceptare a acestora. In caz contrar - avertizeaza documentul - , agricultura si cresterea animalelor vor suferi pierderi financiare in urmatorii ani. Potrivit raportului citat de agentia EFE si preluat de Rompres, Comisia Europeana vrea masuri urgente pentru a evita ca actuala stagnare privind aprobarea OMG in UE sa influenteze negativ veniturile din sectorul agricol.  Membrii Directiei pentru Agricultura a CE sustin ca situatia actuala provoaca cresteri ale costurilor. Cum productia din sectorul cresterii animalelor reprezinta 40% din veniturile din sectorul agricol, UE se teme de "o pierdere a competitivitatii" din cauza restrictiilor privind OMG, cu efecte negative asupra industriei, a cresterii vitelor si care va duce la o crestere a preturilor la produsele din carne, informeaza Rompres, citand agentia EFE.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.