Proiectul ordonantei de urgenta care modifica legislatia privind Fondul Proprietatea, infiintat pentru despagubirea persoanelor ale caror bunuri au fost confiscate in timpul regimului comunist, va fi discutat, azi, in sedinta de Guvern, au declara
Proiectul ordonantei de urgenta care modifica legislatia privind Fondul Proprietatea, infiintat pentru despagubirea persoanelor ale caror bunuri au fost confiscate in timpul regimului comunist, va fi discutat, azi, in sedinta de Guvern, au declarat surse ministeriale, potrivit Mediafax.
Guvernul va aproba prin hotarare regulamentul de organizare a licitatiei internationale pentru desemnarea societatii de administrare a Fondului in termen de maximum sase luni de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta care va modifica legislatia privind Fondul. CNVM a dat aviz favorabil, cu observatii, pentru proiectul de ordonanta care modifica legislatia privind Fondul Proprietatea, a declarat, ieri, vicepresedintele Comisiei, Paul Miclaus. El nu a precizat care sunt observatiile, dar a mentionat ca "nu este vorba de probleme de natura juridica, care ar putea impiedica adoptarea actului normativ", ci de aspecte care tin de "detalierea si explicitarea unor elemente". Avizul CNVM este strict tehnic, potrivit lui Miclaus, si nu reflecta sustinerea proiectului de act normativ. Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a afirmat, saptamana trecuta, ca ordonanta privind Fondul Proprietatea este "in linii mari" finalizata, urmand sa fie prezentata Executivului. El a precizat ca primele despagubiri sub forma de bani prin Fondul Proprietatea vor fi acordate, celor care opteaza pentru aceasta varianta, incepand cu 1 octombrie, in maximum doi ani, din dividendele aferente anilor 2005 si 2006 incasate de fond de la companiile din portofoliu. Proiectul de ordonanta prevede un nivel maxim al despagubirilor in bani de 500.000 de lei. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.