"Nu las mostenire o marmura, un bronz sau un desen, ci sufletul meu in aceste forme in miscare" - spune sculptorul Marcel Guguianu. Ajuns la 85 de ani, artistul mai are o bucurie: aceea ca s-a nascut chiar in... ziua de nastere a orasului sau. La 2
"Nu las mostenire o marmura, un bronz sau un desen, ci sufletul meu in aceste forme in miscare" - spune sculptorul Marcel Guguianu. Ajuns la 85 de ani, artistul mai are o bucurie: aceea ca s-a nascut chiar in... ziua de nastere a orasului sau. La 28 iunie 1401, Alexandru cel Bun emitea un act in care figura prima data numele Barladului.  521 de ani mai tarziu, se nastea si cel care avea sa devina unul dintre cei mai importanti sculptori romani, de la Constantin Brancusi incoace. Orasul natal l-a cinstit dand numele sau Scolii de Arte si Meserii, amenajand un Pavilion Expozitional si numindu-l cetatean de onoare al urbei. Astazi, maestrul se afla la Barlad, unde este oaspete la o dubla sarbatoare. Pentru rolul sau de necontestat in cultura romana, Jurnalul National il declara pe Marcel Guguianu "Omul zilei". 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.