Inaintea ultimei runde, Khalifman pierduse la Beliavski si a fost egalat de armeanul Rafael Vaganian, dar ieri, in capul de afis al ultimei runde, rusul s-a impus magistral dupa numai 21 de mutari si a intrat in posesia unui cec in valoare de 7.000 d
Inaintea ultimei runde, Khalifman pierduse la Beliavski si a fost egalat de armeanul Rafael Vaganian, dar ieri, in capul de afis al ultimei runde, rusul s-a impus magistral dupa numai 21 de mutari si a intrat in posesia unui cec in valoare de 7.000 de euro. Ultima runda a celei mai importante competitii sahistice gazduite vreodata de Romania, "Turneul Regilor", i-a adus fata-n fata pe principalii favoriti la castigarea trofeului, MMI Alexander Khalifman si MMI Rafael Vaganian. Dupa ce a dominat destul de clar intrecerea, marele maestru rus s-a poticnit in penultima runda in fata slovenului Alexander Beliavski si i-a acordat, astfel, posibilitatea adversarului sau armean sa-l egaleze la puncte in clasamentul general. Ieri, Khalifman, care avea la dispozitie doar varianta victoriei, a jucat magistral si dupa numai 21 de mutari l-a fortat pe marele maestru armean, care avea la dispozitie pe langa varianta victoriei si alternativa unei remize, sa se ridice de la masa si sa se recunoasca invins, astfel ca bonusul financiar de 7.000 de euro a intrat in posesia jucatorului rus. Aseara, la inchiderea editiei, se mai juca inca pentru locul al treilea, favorit pentru "bronz" fiind slovenul Alexander Beliavski, care avea inaintea ultimei runde o jumatate de punct avans in fata principalilor "urmaritori", Zoltan Ribli, Lajos Portisch, Ulf Andersson si Henrique Mecking, in vreme ce Maia Ciburdanidze (4 p), Andrei Sokolov (4 p), Mihai Suba (3,5 p) si Jan Timman (3,5 p) incercau sa evite ultima pozitie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.