Judecatoria Sectorului II Bucuresti a dispus ca trustul Ringier Romania, cel care editeaza EVZ, sa publice integral, pe cheltuiala sa, pe prima pagina a ziarului, hotararea instantei prin care Sorin Rosca Stanescu a avut castig de cauza. Instanta a m
Judecatoria Sectorului II Bucuresti a dispus ca trustul Ringier Romania, cel care editeaza EVZ, sa publice integral, pe cheltuiala sa, pe prima pagina a ziarului, hotararea instantei prin care Sorin Rosca Stanescu a avut castig de cauza. Instanta a mai obligat trustul Ringier sa asigure publicarea hotararii si in trei cotidiane centrale: "Adevarul", "Romania Libera" si "Libertatea". Ringier Romania a fost obligata si la plata cheltuielilor de judecata in suma de 1400 RON. In motivele chemarii in judecata, avocatii directorului ZIUA au aratat ca "Evenimentul Zilei" a lansat doua articole denigratoare sub titlurile "Basescu si Santajistul" si "Santajul si etajul - cazul Rosca Stanescu". "In contextul in care cotidianul sustine cu tarie ca subsemnatul as fi autorul santajului exercitat asupra presedintelui Romaniei, aspect deosebit de grav, editorialul intitulat <<Basescu si Santajistul>> subtitreaza <<Cine se atinge de mafia din presa?>>. In acest editorial initialele numelui meu (...) sunt folosite in acelasi context, fiind denumit Santajistul Roman Suprem (SRS), Marele Santajist al Presei Romane...", se arata in motivele chemarii in judecata a EVZ. Instanta a stabilit ca cele scrise in Evenimentul Zilei nu au nici o baza reala, constituind calomnii si minciuni. Directorul ZIUA a refuzat sa prezinte martori la proces in favoarea sa - caz rarisim in instantele de judecata - deoarece erau evidente calomnia si minciuna EVZ si gravul prejudiciu de imagine adus. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.