Viorel Moldovan (foto), directorul sportiv al clubului alb-visiniu, a declarat ca FC Rapid il va reclama pe impresarul Marcel Popescu la FRF, la UEFA si la FIFA, in urma implicarii acestuia in transferul lui Cesinha. "Il vom reclama pe Popescu la FRF
Viorel Moldovan (foto), directorul sportiv al clubului alb-visiniu, a declarat ca FC Rapid il va reclama pe impresarul Marcel Popescu la FRF, la UEFA si la FIFA, in urma implicarii acestuia in transferul lui Cesinha. "Il vom reclama pe Popescu la FRF si bineinteles ca vom merge si mai departe, la FIFA si UEFA, pentru ca nu este admisibil ca un impresar sa faca astfel de lucruri. Nu vreau sa intru in polemica cu acest individ, dar de acum inainte nu vom mai plati asemenea comisioane. La Rapid vom face publice toate sumele de transfer ale jucatorilor, in conferinte de presa, confidential urmand sa ramana doar contractul jucatorului", a declarat Moldovan.
Fostul international l-a atacat pe Marcel Popescu, explicand ca acesta a incercat sa intermedieze transferul lui Cesinha, pentru care a cerut o suma aproape dubla fata de cea dorita de Sporting Braga. "Acest individ, pe numele sau Marcel Popescu, care cred ca nici impresar nu este, a crezut ca eu, ca noi, toti de la Rapid, suntem niste prosti! Cesinha a fost dorit de Bergodi si mi-a fost propus de impresarul lui din Portugalia. Ulterior, Popescu a venit cu o oferta din partea clubului portughez Sporting Braga de 1,25 milioane de euro. Suma mi s-a parut mare si am dorit sa vin personal aici, sa vad care este situatia. Cand am ajuns, am aflat ca de fapt pretul pe care il cerea Braga era de 700.000 de euro. In cele din urma, dupa patru zile de negocieri, am ajuns la 600.000 de euro! El stabilise pretul atacantului brazilian la aproape dublu decat cerea Braga. Va imaginati ce comision isi tragea", a povestit Moldovan, care a tinut sa sublinieze ca atat timp cat va lucra la Rapid nu va fi de acord ca agentii de jucatori sa incaseze comisioane nejustificate din transferuri: "Eu nu voi perminte nici lui Popescu si nimanui sa faca astfel de lucruri cu Rapid. El avea un acord scris din partea presedintelui clubului portughez, prin care avea dreptul sa reprezinte interesele acestui jucator in Romania. Dar, cand eu i-am povestit presedintelui ce suma a ajuns la noi, acesta a rupt pe loc intelegerea cu Popescu. Mi-a spus ca acest agent a pus interesul lui mai presus de interesul clubului din Braga si el nu va accepta asa ceva, si, in plus, a pus in pericol si cariera jucatorului. De acum inainte, cat voi fi eu la Rapid, agentii de jucatori isi vor lua comisioanele corecte, normale. Nu sunt absurd, dar sumele care se vehiculeaza in fotbalul romanesc sunt enorme. Nu vom mai plati nimanui ceea ce nu merita".
Cesinha - trei ani in Giulesti
Moldovan a precizat ca a ajuns la un acord cu Sporting Braga pentru transferul atacantului brazilian Carlos Cesar Dos Santos Cesinha, in timp ce discutiile pentru imprumutul mijlocasului Davide Alexandre sunt in impas. Moldovan s-a aflat in ultimele zile in Portugalia, pentru a negocia cu oficialii de la Braga transferurile celor doi jucatori. "Am rezolvat transferul lui Cesinha, am incheiat deja actele de transfer cu presedintele lui Sporting. Vom plati pentru acest jucator 600.000 de euro, iar Cesinha urmeaza sa semneze, cand vom ajunge la Bucuresti, un contract valabil pe urmatoarele trei sezoane", a subliniat Moldovan. Oficialul rapidist a adaugat ca negocierile privind imprumutul mijlocasului Davide Alexandre Pinto Dias au intrat in impas deoarece jucatorul este sfatuit de "prieteni" ai Rapidului sa refuze oferta, facand trimitere la impresarul Marcel Popescu. "Situatia lui Davide este putin incurcata si in momentul de fata nu stiu daca imprumutul lui se va realiza sau nu. El este influentat de persoane <<prietene>> Rapidului si inca nu este hotarat sa vina. Noi il vom astepta. Avem acordul clubului, avem actele pregatite, la fel si biletul lui de avion, mai ramane ca el sa decida si sa vrea sa vina sa joace la Rapid. Daca va vrea sa vina, va fi imprumutat pe un an, cu optiune de cumparare definitiva", a explicat Moldovan. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.