Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, este incepand de ieri oficial invinuit pentru instigare la omor deosebit de grav, intr-unul din dosarele referitoare la evenimentele petrecute in Bucuresti in perioada 13-15 iunie 1990. Ion Ilie
  Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, este incepand de ieri oficial invinuit pentru instigare la omor deosebit de grav, intr-unul din dosarele referitoare la evenimentele petrecute in Bucuresti in perioada 13-15 iunie 1990. Ion Iliescu s-a prezentat ieri in fata procurorilor de la Parchetul Instantei Supreme pentru a-si afla acuzatia legata de uciderea prin impuscare a patru persoane. Dupa doua ore de discutii cu anchetatorii, Iliescu a sustinut ca a semnat procesul verbal de aducere la cunostinta invinuirilor si ca le-a cerut procurorilor sa ii prezinte faptele exacte care i se imputa. "Vreau sa stiu la ce trebuie sa raspund pentru ca este o mare diferenta intre reclamatiile facute de unii si de altii si ceea ce vor retine de fapt procurorii. Acuzatiile se refera la faptul ca au fost niste victime ca urmare a ordinului dat armatei pentru a apara ordinea publica in tara asta", a sustinut fostul presedintre. Ion Iliescu i-a catalogat pe cei care au facut reclamatii contra sa drept "indivizi si grupuri de oameni care au spus tot felul de aberatii si cu privire la care exista destule probleme si multe semne de intrebare referitoare la moralitatea si calitatea lor". Ion Iliescu s-a prezentat in fata procurorilor abia la a treia citatie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.