Produsul Zilei

Libra Bank reduce din 26 iunie dobinzile anuale la depozitele la termen in lei, ale populatiei si firmelor, cu 0,25%. Un depozit in lei la termen de o luna va fi remunerat cu o dobinda anuala de 7%, fata de 7,25% pina in prezent, unul la trei luni va fi recompensat cu o dobinda de 7,25%, fata de 7,50%, iar un depozit la sase luni, cu 7,50%, comparativ cu 7,75%, pina la intrarea in vigoare a noilor dobinzi. Un depozit la noua luni va avea o dobinda de 7,75% pe an, in scadere de la 7,90% pe an, iar pentru un depozit la 12 luni, dobinda anuala se va mentine la 8%.

Primul leasing in franci

Porsche Leasing a lansat primul leasing auto in franci elvetieni de pe piata romaneasca, contractul putind fi incheiat pe o perioada cuprinsa intre 12 si 72 de luni, cu un avans de 15 pina la 50% si cu o valoare reziduala de pina la 20%, a anuntat ieri compania. Leasingul in franci elvetieni (CHF) se adreseaza clientilor persoane fizice si juridice, atit pentru masini noi, cit si second hand. Platile se fac in lei, la paritatea euro/franc elvetian din ziua respectiva. Pentru acest tip de contract, Porsche Leasing percepe o taxa unica de administrare, reprezentind 1,9% din valoarea totala a masinii, iar tariful pentru serviciile de logistica se ridica la 165 CHF.

Al doilea fond de pensii de la BCR

BCR Asigurari de Viata va lansa, in cel mult sase luni, al doilea fond de pensii facultative (pilonul III), a declarat marti directorul general al companiei, Florina Vizinteanu, la un seminar organizat de cotidianul „Business Standard". In prezent, societatea administreaza fondul BCR Prudent, care a inceput sa colecteze primele contributii. BCR Asigurari de Viata a fost autorizata in luna aprilie drept administrator de fonduri de pensii facultative (pilonul III). Ulterior, compania a anuntat ca intentioneaza sa lanseze inca doua fonduri de pensii facultative, dintre care unul cu grad de risc mediu, iar celalalt cu risc crescut.

Se numara 550 de miliarde de euro

Valoarea nominala a bancnotelor euro aflate in circulatie a urcat cu circa 62% in ultimii cinci ani, pina la 550 de miliarde de euro la sfirsitul anului 2006, nivel aproximativ egal cu valoarea dolarilor aflati in circulatie, transmite Reuters. In prezent, circa un euro din sase este detinut in afara uniunii monetare europene, estimeaza BCE.