Inspectorii OPC au gasit lapte praf cu viermi si peste congelat infestat.

Un client al hipermarketului Cora din Cluj a reclamat la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor ca a cumparat lapte praf Nestle Nan la cutie, in care a gasit viermi si larve. Inspectorii OPC au decis oprirea temporara de la vinzare a produsului si au luat esantioane din intregul lot reclamat, pentru a efectua analizele de laborator necesare. Deoarece categoria de consumatori de lapte praf este cea a copiilor, considerata cea mai vulnerabila, OPC Cluj a decis amendarea Cora cu 30.000 de lei.

Reprezentantii companiei ne-au declarat ca au retras de la comercializare tot lotul de lapte praf si ca asteapta rezultatele analizelor de laborator. S-au luat toate masurile impuse pentru moment. A fost retras lotul pentru a permite efectuarea analizelor de laborator", ne-a declarat Camelia Safta, purtator de cuvint al Cora, potrivit careia alte masuri se vor lua dupa aflarea rezultatelor de laborator.

OPC a mai amendat si magazinul Kaufland pentru vinzarea de peste congelat Trunchi merlucius Pescadis, infestat cu spori. Amenda a fost tot de 30.000 de lei. Reprezentantii Kaufland au retras pestele de la vinzare si spun ca cei care au cumparat il pot returna si isi vor primi banii inapoi.

Societatile Billa si Napolact au fost si ele amendate, cu 4.000 si, respectiv, 10.000 de lei. Billa a fost sanctionata pentru comercializarea unor produse cu termen de valabilitate expirat, iar Napolact pentru ca indicele de grasime a laptelui inscris pe pungi nu corespundea cu cel real.