Lantul de magazine de bunuri de larg consum Selgros Cash&Carry Romania a inregistrat, in primul trimestru, o crestere cu 25% a cifrei de afaceri, fata de perioada similara a anului trecut, a declarat marti, pentru NewsIn, presedintele companiei, Alex
Lantul de magazine de bunuri de larg consum Selgros Cash&Carry Romania a inregistrat, in primul trimestru, o crestere cu 25% a cifrei de afaceri, fata de perioada similara a anului trecut, a declarat marti, pentru NewsIn, presedintele companiei, Alexandru Vlad.
"Aceasta crestere se datoreaza pe de o parte cresterii vanzarilor din magazinele Selgros deja deschise, iar pe de alta parte deschiderii a trei magazine in perioada de referinta: Bacau, Suceava si Iasi", au declarat reprezentantii companiei. Ei nu au putut face estimari referitor la cifra de afaceri pentru acest an, deoarece ea variaza in functie de deschiderea sau nu a inca unui magazin in acest an. Selgros Cash&Carry Romania a obtinut anul trecut un profit de aproape 101 milioane lei, la o cifra de afaceri de peste 2,15 miliarde lei. Reteaua Selgros detine, in prezent, 16 centre comerciale in Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Targu Mures, Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timisoara, Craiova, Bacau, Galati, Suceava, Iasi si Constanta.
Concurenta pe piata de retail este reprezentata de retelele de magazine Billa, Carrefour, Kaufland, Metro Cash&Carry, Cora si XXL Mega Discount.
Selgros Cash&Carry are ca asociati concernele germane Rewe Gruppe Koeln si Otto-Versand Hamburg si a intrat pe piata romaneasca in 2001, prin deschiderea primului magazin la Brasov, unde se afla si sediul administrativ. Grupul nemtesc Rewe a vandut anul trecut pe piata romaneasca produse in valoare de 1,05 miliarde euro, in crestere cu 34,7% fata de 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.