Peste 3.000 de companii din Romania utilizează produse Autodesk fara licenta, potrivit estimarilor firmei distribuitoare, A&C International. Un numar de circa 4.000 de companii romanesti folosesc produse Autodesk in mod legal.
"Companiile mari care folosesc software fara licenta risca, in baza legii 278/2006, interzicerea accesului la licitatiile publice pe o perioada de pana la trei ani", a declarat reprezentantul Business Software Alliance (BSA), Magda Popescu.
Preturile produselor Autodesk din Romania se vor alinia celor din Europa de Vest incepand cu data de 15 iulie, a anuntat directorul de vanzari pentru Europa de Sud-Est, David Palas.
Autodesk va investi pana la sfarsitul anului circa 100.000 de euro intr-o campanie media impotriva pirateriei, adresata firmelor din domeniul arhitectural, de cartografie si cadastru, al constructiilor si al proiectarii mecanice.
Fondurile structurale acordate de UE pentru planuri care presupun proiectare din domeniul constructiilor si cel mecanic se ridica la 36 de miliarde de dolari pentru urmatorii sapte ani, a declarat presedintele A&C International, care distribuie produsele Autodesk in Romania, Cristian Dumitrescu. "Costurile designului reprezinta, in medie, 20% din bugetul unui proiect", a spus Dumitrescu.
Compania Autodesk a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor de 140%, in principal pe fondul exploziei din domeniul constructiilor. Estimarile "sunt valabile si pentru 2007", potrivit reprezentantilor companiei.
Autodesk este cel mai mare producator de software de proiectare 2D si 3D. Principalul produs al firmei este AutoCAD, o aplicatie de proiectare asistata de calculator, lansata cu 25 de ani in urma. Programul AutoCAD este folosit de ingineri, arhitecti si artisti care realizeaza modele tridimensionale.