Comisia Europeana va decide in privinta aplicarii clauzei de salvgardare in cazul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) - ce presupune reducerea finantarii cu 25% - in urma verificarilor pe care europenii le fac in iunie si iulie
Comisia Europeana va decide in privinta aplicarii clauzei de salvgardare in cazul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) - ce presupune reducerea finantarii cu 25% - in urma verificarilor pe care europenii le fac in iunie si iulie si a raportului prezentat de Romania in martie 2007. La ora integrarii, riscul ca Sistemului Integrat de Administrare si Control (IACS) sa nu functioneze corespunzator era prea mare, motiv pentru care CE a stabilit mecanismul de salvgardare pentru Romania. "Principalele motive de ingrijorare au fost legatura dintre Registrul fermierilor si sistemul de identificare a parcelelor agricole, capacitatea administrativa si logistica, sistemul informatic si calitatea datelor inregistrate. Din primul raport din martie 2007 reiese ca sistemul IACS nu este inca realizat integral. Raportul indica probleme legate de functionarea sistemelor informatice", se arata in raport.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.