Un grup de intelectuali a lansat un Apel pentru o noua Constitutie sustinand ca "o noua ordine constitutionala e necesara" pentru "a consfinti si reglementa realitatea celei de-a treia republici". Apelul este semnat de Catalin Avramescu, Andrei Corne
Un grup de intelectuali a lansat un Apel pentru o noua Constitutie sustinand ca "o noua ordine constitutionala e necesara" pentru "a consfinti si reglementa realitatea celei de-a treia republici". Apelul este semnat de Catalin Avramescu, Andrei Cornea, Gabriel Liiceanu, Mircea Mihaes, Horia-Roman Patapievici, Andrei Plesu, Vladimir Tismaneanu si Traian Ungureanu.
"Alaturi de o buna parte a publicului, noi cerem o noua Constitutie. Cu alte cuvinte, dorim normalitate in sfera puterii publice. Cerem un referendum care sa decida forma regimului. Cerem o Constitutie in care suveranitatea poporului sa fie respectata", sustin semnatarii documentului. Ei explica faptul ca este necesara "o Constitutie compatibila cu valorile europene si cu statutul international al Romaniei, o Constitutie care sa prevada o limitare a numarului de mandate si care sa dea mijloacele prin care societatea sa ii controleze pe cei alesi", o lege fundamentala in care "puterile sa fie net separate si echilibrate si care sa garanteze drepturile fundamentale". "Chemam la o discutie publica asupra principiilor noii Constitutii. Nimeni nu are dreptul sa le impuna romanilor, ca in trecut, un proiect de constitutie elaborat in spatele usilor inchise. Noua Constitutie trebuie sa fie rezultatul unui efort public si colectiv", se mai precizeaza in Apel. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.