Grupul energetic OMV a platit circa un miliard de euro pentru a-si majora de la 10% la 18,6% participatia la compania ungara de petrol si gaze naturale MOL, pe care vrea sa o abordeze in legatura cu o posibila preluare, a anuntat ieri compania austri
Grupul energetic OMV a platit circa un miliard de euro pentru a-si majora de la 10% la 18,6% participatia la compania ungara de petrol si gaze naturale MOL, pe care vrea sa o abordeze in legatura cu o posibila preluare, a anuntat ieri compania austriaca.

OMV a propus fuziunea cu MOL, intr-o tranzactie de 36 de miliarde de dolari. Grupul austriac sustine ca operatiunile desfasurate de cele doua companii se completeaza din punct de vedere regional in Europa Centrala si ar trebui sa profite de tendintele de consolidare ale sectorului de petrol si gaze naturale, unificandu-si activitatea. OMV vrea sa convinga managementul MOL sa accepte unificarea operatiunilor celor doua companii, pentru a forma un jucator central-european in domeniul energiei suficient de puternic pentru a se confrunta cu concurentii rusi, a declarat duminica o sursa apropiata situatiei.

Conducerea MOL ar putea alege sa se opuna propunerii OMV, a precizat sursa. Directorul de strategie al MOL a declarat la 6 iunie ca extinderea companiei, cel mai probabil printr-o achizitie, este esentiala pentru mentinerea independentei, adaugand ca MOL ia in considerare in acest sens toate oportunitatile, indiferent de amploarea lor, nu insa si combinarea operatiunilor proprii cu cele ale OMV. Atat MOL, cat si OMV sunt prezenti pe piata carburantilor din Romania. OMV detine compania Petrom.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.