SSIF Broker, actionar minoritar al producatorului de materiale de constructii Cemacon Zalau, ofera 12,5 milioane de lei (3,9 milioane de euro) pentru un pachet de 59,3% din capitalul companiei, in cadrul unei oferte publice de preluare derulata in in
SSIF Broker, actionar minoritar al producatorului de materiale de constructii Cemacon Zalau, ofera 12,5 milioane de lei (3,9 milioane de euro) pentru un pachet de 59,3% din capitalul companiei, in cadrul unei oferte publice de preluare derulata in intervalul 26 iunie - 7 iulie pe piata Rasdaq.
Compania de brokeraj, care detine circa 9,2% din actiunile Cemacon, urmareste sa cumpere un pachet de 1,7 milioane de titluri, oferind 7,2 lei pe actiune, pret de patru ori mai mare decat cotatia de la inchiderea din ultima zi de tranzactionare, 22 iunie, pe piata Rasdaq. Operatiunea va fi intermediata chiar de catre firma de brokeraj. Potrivit celor mai recente raportari, inainte de aceasta tranzactie, principalii actionari ai firmei erau compania Ceramica - 18,09%, Ceramica Service - 6,8%, SSIF Broker Cluj-Napoca - 9,21% si fondul de investitii Roemenie & Bulgarije Fonds - 10,12%.
Cemacon are un capital social de 7,3 milioane lei, format din 2,9 milioane de actiuni, cu valoare nominala de 2,5 lei. Compania produce blocuri ceramice, placaje si pulberi minerale folosite in constructii.
Firma a obtinut in anul 2006 o cifra de afaceri de 24,4 milioane de lei, mai mare cu 2,3% comparativ cu anul precedent, si un profit net de circa 700.000 lei, de trei ori mai mic.
SSIF Broker a obtinut un profit in 5 luni, cat pe intreg anul trecut, 17,6 milioane de lei.
La 31 mai, valoarea activului net era de 90,5 bani pe actiune, iar totalul activ al societatii de servicii de investitii financiare a depasit 126 milioane de lei. Valoarea de piata a pachetului total de actiuni detinut in portofoliu de catre SSIF Broker este de aproximativ 94,7 milioane de lei, din care o pondere de 94,65% o detin titlurile societatilor cotate la bursa.
Societatea SSIF Broker SA este membru fondator al Bursei de Valori Bucuresti, al Asociatiei Nationale a Societatilor de Valori Mobiliare, actionar la Societatea Nationala de Compensare, Decontare si Depozitare pentru Valori Mobiliare, Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu.
SSIF Broker SA, in functie de valoarea tranzactiilor efectuate in numele clientilor, cat si pentru portofoliul propriu, la Bursa de Valori Bucuresti, s-a situat in permanenta intre primele 10 societati de valori mobiliare din tara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.