Dosarul "Spionaj si tradare" instrumentat de Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie are ca obiect privatizarile in energie. Maniera de desfasurare a anchetei si rechizitoriul intocmit de procurorii Ciprian Nastasoiu si


Dosarul "Spionaj si tradare" instrumentat de Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie are ca obiect privatizarile in energie. Maniera de desfasurare a anchetei si rechizitoriul intocmit de procurorii Ciprian Nastasoiu si Doru Ioan Cristescu au starnit un puternic scandal care a depasit granitele tarii.


Reactii de protest fata de argumentatia acuzarii, lipsa probelor materiale si sanctiunile aplicate inculpatilor Dorinel Mucea, Radu Donciu, Stamen Stanchev si Vadim Benyatov au aparut de la Sofia si Budapesta. Acum, Credit Suisse First Boston, una din cele mai mari institutii de investitii din lume, protesteaza dur fata de acuzele aduse functionarilor bancii care au acordat consultanta institutiilor romanesti. Va prezentam integral, textul:

"Credit Suisse a luat la cunostinta cu multa placere faptul ca Guvernul Romanei a semnat in data de 11 iunie contractul de validare al privatizarii Electrica Muntenia Sud, care a adus statului roman suma de 820 de milioane de euro. Totodata, remarcam faptul ca aceasta tranzactie se afla in centrul unui pretins caz legal indreptat impotriva lui Vadim Benyatov. Aprobarea acestei tranzactii de catre Guvern pune din nou sub semnul intrebarii interdictia impusa lui Vadim Benyatov de a parasi Bucurestiul.

In continuare, Credit Suisse nu este convinsa ca Procuratura are dovezi in masura sa sprijine acuzatiile aduse lui Vadim Benyatov. Dupa mai mult de sase luni de la arestarea si retinerea sa in Romania, noi nu vedem nici o justificare posibila pentru a-l impiedica pe Vadim Benyatov sa se intoarca acasa si sa-si reia viata personala si activitatea profesionala in Londra. Noi vom cere in mod respectuos Curtii ca Vadim Benyatov sa fie eliberat dupa audierea din 26 iunie 2007. Suntem de parere ca ar trebui retinut faptul ca Vadim Benyatov a asigurat autoritatile ca va fi prezent in instanta atunci cand va fi nevoie sa-si apere reputatia."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.