Ministerul Sanatatii, Ministerul Internelor si Reformei Administrative si SRI vor primi cele mai mari sume la prima rectificare a bugetului pe 2007, in timp ce ministerele Apararii, Transporturilor si Mediului vor trebui sa renunte la o parte din fon
Ministerul Sanatatii, Ministerul Internelor si Reformei Administrative si SRI vor primi cele mai mari sume la prima rectificare a bugetului pe 2007, in timp ce ministerele Apararii, Transporturilor si Mediului vor trebui sa renunte la o parte din fondurile alocate initial in bugetul pentru acest an.
Ministerul Sanatatii va primi suplimentar de la bugetul de stat 355 milioane lei pentru reparatii la spitale, iar MIRA va incasa in plus 101 milioane lei pentru acoperirea cheltuielilor unitatilor administratiei publice in urma cresterilor neprevizionate ale preturilor la combustibili, conform proiectului ordonantei de urgenta privind rectificarea bugetului de stat pe 2007, obtinut de Mediafax.
Bugetul SRI va fi majorat cu 109,97 milioane lei pentru plata pensiilor militare, reparatii la tehnica de aviatie si programe de operationalizare a institutiei.
Nou-infiintata Agentie Nationala de Integritate va avea in acest an un buget de 3,8 milioane lei, din care 2,5 milioane lei pentru cheltuieli de personal si 0,5 milioane lei pentru achizitia de bunuri si servicii.
Reduceri de fonduri alocate de la bugetul de stat vor fi efectuate pentru Ministerul Apararii (250 milioane lei), Ministerul Transporturilor (202,7 milioane lei), Ministerul Mediului (108,8 milioane lei), ANSVSA (75 milioane lei) si Ministerul Economiei si Finantelor (un minus de 200 milioane lei la Fondul National de Dezvoltare si de 20 milioane lei la cheltuieli de personal).
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, arata in nota de fundamentare a ordonantei ca prima rectificare a bugetului pe 2007 este determinata de analiza executiei bugetare derulate pe parcursul primelor cinci luni, caracterizata de tendinta crescatoare a veniturilor, datorata evolutiilor macroeconomice si imbunatatirii colectarii impozitelor. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.