Blair - Final de mandat in Downing Street Nr. 10    De la "Baby Blair" la scandalurile mitei contra demnitatilor in Camera Lorzilor, de la Noul Laburism pana la acuzatiile de blairism, Tony Blair iese astazi ultima data pe usa di
Blair - Final de mandat in Downing Street Nr. 10    De la "Baby Blair" la scandalurile mitei contra demnitatilor in Camera Lorzilor, de la Noul Laburism pana la acuzatiile de blairism, Tony Blair iese astazi ultima data pe usa din Downing Street 10 in calitate de premier. Plecarea lui Tony Blair are loc din Downing Street 10, din functia de premier al Majestatii Sale, spre Orientul Mijlociu, ca emisar international al Cvartetului marilor puteri. Cel care a ocupat fotoliul de sef al Executivului Majestatii Sale timp de 10 ani isi paraseste azi formal functia cedandu-i-o Cancelarului Esichierului (echivalentul ministrului de Finante), Gordon Brown. Dupa masiva victorie din 1997, Partidul Laburist a intrerupt 18 ani de dominatie conservatoare, propunand o revitalizare a politicii de stanga in Marea Britanie. Pe plan extern insa, liniile directoare trasate de cabinetul lui Blair merg spre dreapta, prin traditionala alianta cu Washingtonul, colorat republican din 2000 pana in prezent.  TALENT. Vazut de comentatori ca o adevarata eminenta cenusie mediatica, talentul de politician al lui Blair este incontestabil. "Domnul Blair a castigat trei alegeri pentru ca a priceput semnificatia schimbarii inaintea opozantilor sai", comenteaza prestigiosul Financial Times, intr-o analiza dedicata carierei de premier al fostului lider al Laburistilor. In privinta economiei in epoca globalizarii, masurile luate de guvernarile Blair au facut Marea Britanie "sa ramana deschisa in fata fortelor competitive ale economiei lumii, sa incurajeze comertul si investitiile si imigratia. A fost alegerea buna. In mare, Marea Britanie a prosperat de pe urma lor", se arata in FT.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.