Hagi are contract pe trei ani cu Steaua, el urmind sa cistige 400.000 de euro pe sezon.

Ieri, de ziua lui, Gigi Becali si-a facut un cadou nesperat: Hagi a semnat un contract pe trei ani cu Steaua, valoarea totala a intelegerii fiind de 1,2 milioane de euro. Este cea mai mica suma pe care a incasat-o vreodata Regele ca antrenor de club, scadere explicabila daca ne gindim la lipsa de rezultate a acestuia in noua lui profesie. Bursaspor i-a oferit 600.000 pe an, Galata a plusat cu inca 400.000, iar Timisoara ii dadea tot in jur de un milion pe an, gratie unui contract publicitar ramas multa vreme secret. Steaua a fost insa o sansa nesperata pe care Gica nu a scapat-o, iar suma mica din contract este compensata de oportunitatea uriasa de a-si relansa o cariera in impas.

Cuplul Becali-Hagi a parut, la conferinta de presa organizata pentru a oficializa numirea noului antrenor, mult mai sudat decit Gigi-Olaroiu. Grimasele scirbite ale lui Oli si figura lui mai mereu incrincenata au fost inlocuite de un Hagi deschis si zimbitor, asa cum stie sa fie, atunci cind are nevoie de sustinere si de imagine. Becali a vorbit mai mult decit cel care trebuia sa fie vedeta zilei, lasind impresia ca, la palat, Regele a gasit si un bufon. „Nu am vorbit deloc despre obiective inainte de a semna contractul, pentru ca la Steaua acestea se stiu: locul 1 si numai victorii", a spus Hagi. El a pus campionatul inaintea cupelor europene pentru primul sau an de mandat, ordine normala daca ne gindim ca titlul in sezonul 2007-2008 inseamna un loc in grupele Champions League. Noul antrenor al Stelei a evitat sa vorbeasca despre echipa, promitind ca va da mai multe detalii dupa cantonamentul de la Kaprun (Austria), care a inceput ieri.

Prezenta joviala, Gigi Becali a trecut rapid spre un misticism care nu l-a parasit pina la finalul intrevederii cu presa. „Dumnezeu pune si el mina daca vede oameni curati, iar la Steaua sint numai oameni curati. Cum sa nu ma ajute Dumnezeu, daca e antrenor Hagi, omul care mi-a pus cununiile in cap si mi-a botezat copiii?", a prezentat Becali motivele increderii sale in succes cu Gica pe banca. El a povestit si un episod de la inceputurile prieteniei sale cu Hagi, cind a licitat alaturi de acesta, in 1987, pentru un Mercedes 190, confiscat la Nadlac de la un italian care incerca sa iasa din tara cu icoane de patrimoniu. „El s-a oprit pe la 200.000 de lei, dar am licitat eu pentru el si l-am cistigat cu 450.000. Pai, cum era sa piarda Hagi in fata unor ciobani de la Sibiu?", s-a mirat retroactiv fostul oier. In ceea ce priveste viitorul, in cazul in care Steaua ar ajunge in finala Ligii Campionilor, Becali a anuntat ca l-ar vrea pe Hagi macar zece minute in teren, el chiar intentionind la semnarea intelegerii stipularea acestei clauze in contract.

Cariera de antrenor a lui Hagi 2001 - nationala Romaniei, a ratat barajul pentru Euro 2002;

2003 - Bursaspor, a lasat echipa pe locul 12;

2004-2005 - Galatasaray, a cistigat Cupa Turciei;

2006 - Poli Timisoara, a preluat echipa de pe locul 4, a lasat-o pe 8

Thereau, vindut la un pret nesperat Gigi Becali a anuntat ieri ca atacantul francez Cyril Thereau a fost vindut la FC Brugge pentru 2,9 milioane de euro. „Un milion trebuie sa dam la Charleroi, mai ramin doua la Steaua. E bine, am scos si noi banii pe Elton si Andrei, asa ca l-am iertat pe Meme", a spus patronul Stelei. Negocierile cu belgienii se impotmolisera in ultimele zile, dar Brugge a reactionat in ultima instanta si a achitat banii pentru atacant.

Nicolae Dica are de ales intre Lille si Lens, amanunte pe www.cotidianul.ro/select