Producatorul de ingrasaminte chimice Oltchim Ramnicu Valcea estimeaza ca va incheia in acest an negocierile in urma carora va prelua de la Petrom firma Petrochemical Arges, infiintata prin separarea activitatii de petrochimie de la rafinaria Arpechim
Producatorul de ingrasaminte chimice Oltchim Ramnicu Valcea estimeaza ca va incheia in acest an negocierile in urma carora va prelua de la Petrom firma Petrochemical Arges, infiintata prin separarea activitatii de petrochimie de la rafinaria Arpechim a companiei petroliere. "Suntem in negocieri cu Petrom pentru preluarea Petrochemical Arges, iar acestea se vor finaliza in septembrie sau octombrie. Valoarea de cumparare urmeaza sa fie stabilita si nu pot avansa nici o suma in acest moment", a declarat directorul general al companiei, Constantin Roibu, citat de Mediafax.
In cazul in care Oltchim nu va reusi sa cumpere divizia de petrochimie a rafinariei Arpechim, va cauta alte solutii pentru asigurarea materiei prime, a precizat oficialul Oltchim. "Ori o cumpar, ori gasesc alta solutie. Nu vom accepta in nici un caz un intermediar", a spus Roibu.
Directorul combinatului chimic a afirmat, la sfarsitul lunii mai, ca Oltchim este interesata sa cumpere rafinaria integral, nu doar activitatea de petrochimie.
Petrom a infiintat, in luna iunie, firma Petrochemical Arges, pentru a prelua activitatile de petrochimie de la rafinaria din Pitesti.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.