Italiencele se inghesuie pe prima plaja destinata exclusiv femeilor.

O pancarta mare, care interzice strict accesul in zona al oricarui barbat, ii intimpina pe cei ce vin sa se bronzeze pe plaja cu numarul 134, care se intinde de-a lungul coastei Marii Adriatice.

„Aici imi pot permite sa nu fiu perfecta", spune Cinzia Donati, o femeie in virsta de 43 de ani din Milano. "Vin sa ma relaxez", adauga Alice Ghresta, de 24 de ani.

Departe de interminabilele discutii despre fotbal si masini, clientele plajei numarul 134 se delecteaza cu tarte cu ton si avocado, masline, creveti in sos de tomate si cocktailuri exotice.

„Speram ca femeile sa nu se mai simta nevoite sa poarte costumul de baie la moda, sa se machieze, sa-si mascheze chiar si cel mai neinsemnat inceput de celulita. Este un loc al solidaritatii feminine", declara managerul afacerii, Francesca Ravaglia. Plaja lipsita de privirile masculine este una dintre cele mai de succes inovatii ale litoralului italian, la momentul actual.

Tatal domnisoarei Ravaglia, cel care detine plaja, a acceptat totusi prezenta unui barbat pe „nisipurile exclusiviste". „Salvamarul trebuie sa fie barbat. Neaparat. Ca sa salvezi o femeie iti trebuie un barbat. E o problema de muschi", declara acesta.