Dincu a incercat sa-si convinga colegii ca negocierile cu Guvernul sint „o prostie strategica".

PSD insista pentru majorarea pensiilor. Doua ore au discutat ieri, in sedinta conducerii partidului, pe marginea acestui subiect, incercind sa gaseasca solutii de convingere a guvernantilor. Varianta cu motiunea de cenzura a cazut, liderii PSD refuzind (daca au dorit vreodata cu adevarat) sa o mai depuna, din motive obiective. A ramas in picioare, insa, cealalta modalitate de presiune: un vot negativ in Parlament la abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei. „Daca legea de abilitare va fi pusa pe ordinea de zi inaintea celei a pensiilor, nu o vom vota", a amenintat ieri Cristian Diaconescu, purtator de cuvint al PSD.

In cadrul sedintei de ieri, Vasile Dincu a incercat sa le explice colegilor ce „prostie" fac convingind guvernul PNL sa adopte o masura a PSD. „Negocierile cu Guvernul nu au sens. E o prostie strategica. Nu are sens sa negociem masuri pe care sa le adopte ei", ar fi spus Dincu, potrivit unor surse prezente la sedinta. Aceleasi surse spun ca Dincu ar fi apelat la „parabola sexului" pentru a-si convinge colegii ca, „pentru a adopta o masura guvernamentala, trebuie sa fii la guvernare. Asa e si cu sexul, trebuie sa fii si prezent, si activ in momentul in care faci sex".

Ieri, la finalul sedintei conducerii PSD, Cristian Diaconescu a mai spus ca partidul sau mai asteapta pina miercuri un raspuns de la Guvern in legatura cu majorarea pensiilor. Purtatorul de cuvint n-a exclus definitiv ideea unei motiuni de cenzura in urma careia sa cada Guvernul, chiar daca i s-a explicat ca pina la toamna nu se mai poate depune o astfel de actiune. „Nu am renuntat. Fiecare gest politic trebuie sa se supuna unor prioritati. (...) Nu vrem sa folosim motiunea de cenzura in scop politicianist", a declarat Diaconescu, care a adaugat ca motiunea de cenzura ar putea fi introdusa „la toamna". Liderii pesedisti considera oportuna marirea punctului de pensie cu 45%.

Ce a „negociat" Geoana cu pensionarii, cititi la www.cotidianul.ro/select