Casa memoriala se afla pe o straduta ingusta si aglomerata din districtul Fati al cartierului Fener din Istanbul. Basescu, primarul Istanbului si seful delegatiei Comisiei Europene in Turcia au rostit cateva cuvinte despre carturarul Dimitire Cantem
Casa memoriala se afla pe o straduta ingusta si aglomerata din districtul Fati al cartierului Fener din Istanbul. Basescu, primarul Istanbului si seful delegatiei Comisiei Europene in Turcia au rostit cateva cuvinte despre carturarul Dimitire Cantemir, despre rolul sau in pastrarea culturii vremii sale, despre contribuitia financiara a Comisiei Europene la restaurarea locului si despre relatiile istorice, culturale, politice si economice dintre poporul roman si poporul turc.
Seful statului a dezvelit, de asemenea, placa memoriala dedicata lui Dimitrie Cantemir si a semnat in cartea de onoare a muzeului. El a taiat, alaturi de primar, panglica de inaugurare a muzeului. Traian Basescu a donat muzeului un portret al lui Dimitrie Cantemir semnat de pictorul Henri Mavrodin.
La eveniment a participat si reprezentantul BNR Eugen Dijmarescu, care a donat o emisiune de monede a BNR dedicata carturarului roman. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.