Membrii unei organizatii de extrema drepta din Sibiu, intitulata "Gebeleizis", au distrus doua morminte din cel mai mare cimitir aradean, dupa ce au consumat bauturi alcoolice. Un tanar a fost identificat si cercetat penal in acest caz, ceilalti memb
Membrii unei organizatii de extrema drepta din Sibiu, intitulata "Gebeleizis", au distrus doua morminte din cel mai mare cimitir aradean, dupa ce au consumat bauturi alcoolice. Un tanar a fost identificat si cercetat penal in acest caz, ceilalti membri ai grupului fiind in continuare cautati de politistii aradeni. Potrivit autoritatilor aradene, profanarea de morminte a fost anuntata duminica, in cimitirul "Eternitatea". Aici, in cursul noptii de sambata spre duminica un grup de tineri au consumat bauturi alcoolice si au distrus doua monumente funerare. Ei au fost surprinsi de paznicul cimitirului, dar tinerii au fugit, numai unul dintre ei fiind prins. Astfel, oamenii legii l-au identificat, pe George H., in varsta de 21 de ani, din Lipova. "In urma cercetarilor efectuate de catre politisti si in baza declaratiilor facute de catre George H. s-a stabilit ca acesta si ceilalti tineri cu care acesta s-a aflat in cimitir, printre care si o femeie, fac parte dintr-o organizatie de extrema dreapta cu sediul la Sibiu", declara autoritatile aradene. Ceilalti membri ai grupului sunt cautati de Politie, in timp ce tanarul prins in cimitir este cercetat penal pentru profonare de morminte. "Gebeleizis" este o societate care sustine ca lupta pentru drepturile minoritatii dacice in Romania. Organizatia, de sorginte romano-americana, a fost infiintata in 2002 de Titus Costea, un roman emigrat in SUA care sustine activ infiintarea Ku Klux Klanului, miscare de suprematie a albilor si de clujeanul Andrei Molnar, care are dubla cetatenie, romano - franceza. (Oana ROTARU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.