Autoritatile de Sanatate Publica judetene si cea a municipiului Bucuresti au raportat ieri inca doua decese in cazul carora este posibil ca temperaturile ridicate sa fie factorul favorizant. Acestea se alatura altor 22 de decese inregistrate in mai p
Autoritatile de Sanatate Publica judetene si cea a municipiului Bucuresti au raportat ieri inca doua decese in cazul carora este posibil ca temperaturile ridicate sa fie factorul favorizant. Acestea se alatura altor 22 de decese inregistrate in mai putin de o saptamana, din cauza caldurii.
Personal suplimentar la Salvare
Incepand de astazi, 11 rezidenti cu specialitatea medicina de urgenta vor fi detasati, temporar, in circuitul Serviciului de Ambulanta Bucuresti. Alti 10 medici rezidenti cu specialitatea ATI (terapie intensiva) vor fi repartizati, in perioada imediat urmatoare, de catre Autoritatea de Sanatate Publica Bucuresti la acelasi serviciu. Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii Publice, s-a intalnit ieri dimineata cu managerii spitalelor de urgenta din Bucuresti care pregatesc rezidenti in aceasta specialitate. De la Spitalul de Urgenta Sf. Pantelimon vor intra, pe o perioada determinata, in circuitul Serviciului de Ambulanta Bucuresti, 5 medici rezidenti de urgenta. Spitalele de Urgenta Universitar, Floreasca si Sf. Ioan vor asigura cate 2 medici. In plus, 3 masini tip ambulanta de la aceste 3 spitale vor suplimenta efectivul serviciului de ambulanta bucurestean. Masura are caracter preventiv si se va aplica doar in perioada caniculara. Decizia a fost luata in urma unei analize asupra modului in care Serviciul de Ambulanta Bucuresti face fata solicitarilor.
Cod portocaliu in sudul tarii
Caldura excesiva prognozata pentru dupa-amiaza acestei zile i-a determinat pe meteorologi sa atentioneze cu cod portocaliu prefecturile din opt judete din sudul tarii si pe cea a Capitalei, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Mediului. Avertizarea instituie codul portocaliu in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Braila si Bucuresti pentru astazi. Se mentine atentionarea cu cod galben pentru celelalte 21 de judete. Pentru astazi, meteorologii avertizeaza asupra caniculei si a disconfortului termic. Astfel, vremea va fi caniculara in Banat, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei si a Moldovei si in sudul Transilvaniei, zone unde valorile temperaturii aerului se vor situa frecvent peste 35 de grade. In aceste regiuni, pe arii extinse indicele temperatura - umezeala va depasi pragul critic de 80. Pentru zonele cu cod portocaliu, in aceasta dupa-amiaza, temperatura aerului va urca pana la valori cuprinse intre 38 si 40 de grade. Tot de astazi dupa-amiaza, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in regiunile vestice, nordice si centrale si se va manifesta prin frecvente intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si descarcari electrice si pe spatii restranse ploi cu caracter torential, insotite de grindina, precizeaza comunicatul. (C.P., L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.