Expeditie Si mi-a zis cam asa: baiete, chestia asta nu e de tine! Stai la locul tau. N-am ascultat-o, asa ca m-a pedepsit: azi mi-a fost rau toata ziua, de la 6 dimineata, cand capitanul mi-a dat desteptarea, si pana cand am pus din nou piciorul
Expeditie Si mi-a zis cam asa: baiete, chestia asta nu e de tine! Stai la locul tau. N-am ascultat-o, asa ca m-a pedepsit: azi mi-a fost rau toata ziua, de la 6 dimineata, cand capitanul mi-a dat desteptarea, si pana cand am pus din nou piciorul pe cheu.  Dupa trei zile de la plecare, expeditia arata cam asa: Neia cu echipaj de patru oameni (Sorin Drugan capitan, Dorin Trif armator, Alex Molovata fotoreporter si subsemnatul) a ajuns la Nessebar. Aiax e mai incet, a avut ceva probleme la motor si n-a avut deloc noroc de vant. Abia azi au luat viteza, au trecut de Capul Caliacra si se indreapta spre Varba. Eol e inca in apele teritoriale romanesti, pentru ca a plecat cu intarziere de doua zile. Planul e sa ne intalnim toti la Igneada miercuri seara. Dupa care vom pleca cu totii in prima noapte de navigatie: direct Istanbul, ca sa fim dimineata pe Bosfor.  Moralul e bun la bord, apa tot mai albastra pe masura ce cobori spre sud, hotelurile noi tot mai multe, la fel si vilele si o multime de alte stabilimente. Litoralul bulgaresc are de zece ori valoarea imobiliara a celui romanesc. In doar zece ani. O sa va explic de ce cred ca s-a intamplat asta. Maine, in urmatoarea corespondenta. Pana atunci va spun cinstit ca barca e un lucru minunat pana o pui pe apa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.