Oamenii de afaceri spanioli care investesc in Romania se confrunta cu lipsa personalului calificat, in special in domeniul constructiilor, si cu birocratia excesiva la nivelul autoritatilor locale, a declarat, ieri, la un seminar, un consilier al Amb
Oamenii de afaceri spanioli care investesc in Romania se confrunta cu lipsa personalului calificat, in special in domeniul constructiilor, si cu birocratia excesiva la nivelul autoritatilor locale, a declarat, ieri, la un seminar, un consilier al Ambasadei Spaniei la Bucuresti.
"Romania are avantajul unei forte de munca ieftine si calificate, dar in ultima perioada au aparut probleme importante din punct de vedere al recrutarii personalului calificat. Acest fenomen s-a remarcat mai ales in domeniul constructiilor si creeaza presiune pe salarii", a spus consilierul Biroului Economic la Ambasada Spaniei, Rosa Maria Sanchez-Yebra, la o reuniune a oamenilor de afaceri spanioli organizata la Bucuresti. Ea a precizat ca lipsa fortei de munca poate sa fie o piedica in dezvoltarea economica si sociala a unei tari. O alta dificultate semnalata de consilierul ambasadei este birocratia excesiva la nivelul autoritatilor locale. "Exista multe elemente de birocratie, sunt foarte multe autorizatii care trebuie obtinute, iar firmele spaniole se confrunta cu aceste masuri birocratice care intarzie anumite proiecte de investitii", a mentionat Sanchez-Yebra. In acest sens, oficialul spaniol a solicitat autoritatilor romane reducerea birocratiei si flexibilizarea procedurilor legate de autorizatii.
Investitiile spaniole in Romania au ajuns anul trecut la 309 milioane de euro, din care jumatate au fost realizate in domeniul imobiliar, iar restul in constructii, servicii, componente auto si prelucrarea lemnului. In Romania, sunt inregistrate circa 2.000 de companii cu capital spaniol. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.