Sharon Jr a fost gasit vinovat pentru un lung sir de delicte privind legea finantarii partidelor politice. "Nimeni nu are dreptul sa se creada deasupra legii", a declarat judecatorul. La inceputul procesului, Omri care fusese responsabilul campaniei
Sharon Jr a fost gasit vinovat pentru un lung sir de delicte privind legea finantarii partidelor politice. "Nimeni nu are dreptul sa se creada deasupra legii", a declarat judecatorul. La inceputul procesului, Omri care fusese responsabilul campaniei electorale pentru sefia Partidului Likud, in 1999, a tatalui sau, Ariel Sharon, a recunoscut ca a primit sase milioane de shekeli (circa un milion si jumatate de dolari) de la donatori din tara si din strainatate. Suma, care intrecea cu mult ceea ce permitea legea, a fost folosita, printr-o firma fictiva, in campania alegerilor. Ariel Sharon a castigat atunci alegerile si ulterior a devenit prim-ministru. In 2005, cand Tribunalul l-a condamnat la noua luni inchisoare, Omri Sharon a facut recurs invocand jurisdictia nu prea clara privind sponsorizarea partidelor in campania de alegeri. El spera ca judecatorii vor tine seama de modul cum si-a asumat greselile savarsite si de faptul ca a recunoscut invinuirile. Fiul lui Sharon mai spera ca daca va fi totusi condamnat, perioada de inchisoare o va putea executa facand treburi obstesti, intr-un spital sau la o scoala cu copii handicapati. In plus, conta in magia si aureola tatalui sau, pentru care de fapt inselase Fiscul. Tatal nu mai poate sa faca nimic pentru fiul sau condamnat. El continua sa traiasca inconstient in coma prelungita. (Tesu SOLOMOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.