Federatia Romana de Fotbal intentioneaza sa le ceara in avans un milion de euro cluburilor din prima liga, bani pentru baremurile arbitrilor.

Comitetul Executiv al FRF, desfasurat ieri, a fost unul destul de agitat. Unul dintre principalele motive de discutii a fost dorinta federatiei de a avea in cont, la inceputul sezonului, intreaga suma pe care cluburile din Liga I trebuie sa o plateasca arbitrilor, sub forma de baremuri. „Este vorba despre circa 80.000 de euro pentru fiecare grupare, deci cam un milion. Nu este normal ca FRF sa dispuna timp de un an de aceasta suma", a spus un presedinte de club din prima liga. FRF poate tine in cont milionul de euro sau il poate folosi pentru diverse operatiuni, suma devenind un ajutor nesperat pentru federatie. Cluburile platesc baremuri destul de mari pentru arbitri, un „central" fiind remunerat cu 1.000 de euro pentru prestatia sa. FRF nu vrea ca banii sa fie dati direct de cluburi, intentionind sa limiteze drastic posibilitatile ca oficialii cluburilor sa se intilneasca cu arbitrii.

Ceahlaul Piatra Neamt este de ieri, oficial, promovata in Liga I, desi la finele sezonului 2006-2007 ocupase o pozitie care ducea in al doilea esalon. Sansa echipei lui Pinalti a fost faptul ca Delta Tulcea, cistigatoare a seriei I, nu a indeplinit conditiile de acordare a licentei de club profesionist. Pe locul Deltei s-au batut Ceahlaul si Petrolul Ploiesti, clasata pe locul al treilea in aceeasi serie cu Delta. Comitetul Executiv al FRF a decis insa ca moldovenii vor juca din iulie in prima liga, masura fiind privita cu oarecare reticenta, din cauza relatiilor excelente dintre presedintele FRF, Mircea Sandu, si cel al Ceahlaului, Gheorghe Stefan. De la sedinta de comitet a lipsit Dumitru Dragomir, seful LPF fiind plecat in concediu. Liga era interesata de numele echipei care va lua locul tulcenilor in prima liga, deoarece pe 2 iulie va avea loc tragerea la sorti a programului viitoarei editii de campionat.