Competitie - Jucatorii apreciaza mai mult Wii PS3 este depasita de rivala Wii, Nintendo intuind ca un public-tinta mai larg e cheia succesului.Nintendo a depasit ieri Sony in termeni de valoare de piata datorita succesului de care se bucura cons
Competitie - Jucatorii apreciaza mai mult Wii PS3 este depasita de rivala Wii, Nintendo intuind ca un public-tinta mai larg e cheia succesului.Nintendo a depasit ieri Sony in termeni de valoare de piata datorita succesului de care se bucura consola Wii. Presiunea exercitata de Nintendo pe acest segment se traduce in vanzari de cateva ori mai mari ale consolei Wii comparativ cu cele ale PlayStation 3 in piete-cheie cum ar fi SUA sau Japonia. La bursa din Osaka, pretul unei actiuni Nintendo a crescut la 46.350 de yeni, in timp ce cotatia Sony a scazut la 6.460 de yeni. Consola Wii, cunoscuta pentru inovativul sau controller, a fost de cinci ori mai vanduta in luna mai in Japonia decat PS3 si de patru ori in aprilie pe piata americana.  Sony a avut de suferit de pe urma intarzierilor si a problemelor de productie, in timp ce Nintendo a avut mult de castigat prin orientarea, prin intermediul Wii, spre un public mai larg decat jucatorii impatimiti. In ultimul an fiscal, profitul Nintendo a fost de 174,3 miliarde de yeni (1,41 miliarde $), in crestere cu 77,2%, in timp ce Sony a inregistrat un profit de 126,33 miliarde, cu o crestere de numai 2,2%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.