Temperaturile caniculare se vor mentine si in saptamina care a inceput. La polul opus, furtuna de simbata a avariat sase judete ale tarii.

Luni si marti vremea va inregistra temperaturi intre 35 si 38 de grade Celsius dupa-amiaza,
Temperaturile caniculare se vor mentine si in saptamina care a inceput. La polul opus, furtuna de simbata a avariat sase judete ale tarii.

Luni si marti vremea va inregistra temperaturi intre 35 si 38 de grade Celsius dupa-amiaza, conform unei avertizari cu cod galben transmise ieri de Administratia Nationala de Meteorologie si Hidrologie (ANMH), citata de agentia MEDIAFAX. Luni, sudul Crisanei, Banatul, Oltenia, Muntenia si sudul Moldovei vor fi afectate de canicula, iar marti li se vor alatura si Dobrogea, estul Moldovei si sudul Transilvaniei. Noaptea, temperatura aerului in sudul si sud-vestul tarii nu va cobori sub 20 de grade.

In plina canicula, o furtuna puternica a lovit simbata judetele Galati, Braila, Prahova, Buzau, Sibiu, Bistrita-Nasaud si Constanta. Vijelia a ranit oameni, a blocat caile de acces si a lasat fara energie electrica zeci de localitati. In judetul Sibiu, 30 de localitati au avut probleme cu drumurile si cu retelele electrice. In comuna Nimigea, judetul Bistrita-Nasaud, vijelia insotita de grindina a smuls copacii din radacini, a distrus acoperisurile a peste 100 de case si a afectat culturile agricole. Liniile de electricitate si cablurile de telefonie au fost rupte de vint. Drumul care leaga Nasaudul de Beclean a fost blocat jumatate de ora de copacii cazuti.

Ministerul Internelor si Reformei Administrative a anuntat ca, pina ieri, in zonele calamitate drumurile au fost deblocate, iar localitatile au fost reconectate la reteaua electrica.

Mai multe informatii despre vremea de azi si miine puteti afla pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.