Valoarea fuziunilor si achizitiilor a crescut cu 53% in primul semestru, la un noul record mondial de 2.500 mld. dolari, in conditiile in care valoarea tranzactiilor din Europa a atins nivelul celor din SUA pentru prima data in ultimii 4 ani, relatea
Valoarea fuziunilor si achizitiilor a crescut cu 53% in primul semestru, la un noul record mondial de 2.500 mld. dolari, in conditiile in care valoarea tranzactiilor din Europa a atins nivelul celor din SUA pentru prima data in ultimii 4 ani, relateaza Reuters, preluata de Mediafax.
Recordul anterior, de 1.900 mld. dolari, a fost stabilit in primele sase luni din 1999.
"Conditiile din sectorul fuziunilor si achizitiilor nu se vor modifica in restul anului. Nu vad nimic, cu exceptia unui factor decisiv, precum un atac terorist, care sa impiedice aceasta evolutie", a declarat directorul pentru Europa al furnizorului de servicii financiare Thomson Financial, David Bernard. Tranzactiile de valoare foarte mare, intalnite anterior mai ales in SUA, au devenit populare si in Europa, cele mai importante exemple fiind propunerile de preluare a bancii olandeze ABN Amro, pentru 97 mld. dolari, si a lantului britanic de farmacii Alliance Boots, pentru 22 mld. dolari. Valoarea fuziunilor si achizitiilor din Europa a crescut cu 73% in primul semestru, la 1.020 mld. dolari, in timp ce avansul din SUA a fost de 45%, pana la 1.030 mld. dolari.
Olanda a fost cel mai important stat-tinta pentru aceste operatiuni, cu oferte totale de 258 mld. dolari, dar cel mai mare numar de tranzactii a revenit Marii Britanii, cu 1.261 de acorduri in valoare totala de 173 mld. dolari. In Europa, valoarea fuziunilor si achizitiilor in care s-au implicat fonduri de investitii a urcat cu 28%, la 133 mld. dolari, in vreme ce tranzactiile realizate de cumparatori strategici s-au dublat fata de perioada similara din 2006, la 828 mld. dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.