Un fel de UTC disimulat in fundatie pentru tineret. Care ar urma sa fie improprietarita cu o cladire superba, in timp ce multor proprietari de drept li se refuza restituirea in natura a imobilelor furate. Premierul Tariceanu in particular si PNL in g
Un fel de UTC disimulat in fundatie pentru tineret. Care ar urma sa fie improprietarita cu o cladire superba, in timp ce multor proprietari de drept li se refuza restituirea in natura a imobilelor furate. Premierul Tariceanu in particular si PNL in general ar fi bine sa determine anularea acestei masuri antiliberale. O tampenie politica si legislativa. De fapt, legiferarea unui transfer de patrimoniu de la UTC la FPT.
Poate va avea cineva initiativa sa constituie o Lada de Gunoi a Istoriei. Acolo sa fie aruncate inclusiv proiecte avortate, gen Uniunea Tineretului Capitalist, fost Comunist. Daca PSD iubeste asemenea asociatii grobiene n-are decat sa le gazduiasca in propriile sedii - furate de la proprietarii de drept - si sa le alimenteze din conturile partidului. Nu sa ceara improprietarirea lor din proprietatea publica a statului ca sa beneficieze niste particulari, abilitati prin lege sa administreze fondurile UTC. Are dreptate domnul Gabriel Andreescu. Fondurile UTC n-au ce sa caute la o fundatie privata. Ele trebuie administrate de Agentia pentru Tineret, structura guvernamentala.
Partea proasta e ca au fost si cativa senatori liberali care au votat pentru evacuarea GDS in favoarea UTC. Evident ca GDS, in revista "22", se victimizeaza la maximum. In ideea ca ar fi un act de razbunare a tuturor partidelor - cu exceptia unicului laudat si laudator, PD, pentru faptul ca GDS gazduieste reuniuni cu caracter fanatic pro-Basescu. Si in esenta, anti-partide, conform mostenirii de la, fie iertat, propagandistul stalinist Silviu Brucan, devenit profesor de democratie originala si fondator al GDS. Guvernul Tariceanu respinge insa evacuarea GDS, a revistei "22", a Studioului Video Est si a altor cluburi rafinate din Victoriei 120. Parlamentul va trebui convins sa procedeze la fel, chiar si numai pentru faptul ca presedinte al GDS este domnul Radu Filipescu, tanar detinut politic anticomunist pe vremea regimului Ceausescu, a lasitatii generale.
Mai degraba ar trebui anulata orice lege de genul Legii Tineretului, care nu face decat sa perpetueze pseudo-capitalist un furt comunist. O Lege a Tineretului este o absurditate. O smecherie ipocrita cu substrat financiar. Ce-i aia: tineret? O categorie mostenita de la regimul comunist. Legea Tineretului e o privatizare a UTC-ului. Decat sa se improprietareasca structuri criptocomuniste stupide, mai bine sa se gaseasca sedii pentru fundatii si asociatii cu adevarat necesare si utile, care solicita de ani de zile un spatiu decent unde sa-si desfasoare activitatea. O activitate vitala, de exemplu cea cu scop umanitar si comunitar. Cum sunt cele pentru persoane dizabilitate, pentru batrani sarmani sau pentru copii si tineri supradotati. Sau pentru acele persoane extraordinare, deopotriva handicapate fizic si supradotate intelectual. Sau pentru protejarea animalelor. O fundatie pentru ocrotirea animalelor, un fel de politie civica, ar merita cu adevarat un sediu precum cel din Calea Victoriei 120. Fundatia pentru tineret nu merita nici macar un boschet.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.