La fel ca si in saptamana precedenta pretul unciei de aur a stagnat pe pietele internationale in apropierea pragului de 650 dolari. Dupa o tentativa de depasire a pragului de 660 dolari, petrecuta miercuri, uncia de aur a revenit pe London Bullion Ma
La fel ca si in saptamana precedenta pretul unciei de aur a stagnat pe pietele internationale in apropierea pragului de 650 dolari. Dupa o tentativa de depasire a pragului de 660 dolari, petrecuta miercuri, uncia de aur a revenit pe London Bullion Market spre pragul de 650 dolari, la cele doua fixinguri de vinerea trecuta, de dimineata si seara, preturile fiind de 652 dolari, respective, 652,85 dolari, dupa ce joi preturile coborasera la New York la un minim de 647,50 dolari. Scaderea preturilor este pusa de analistii pe seama fondurilor de hedging, care au decis sa vanda o parte din pozitiile lor pe piata metalelor pretioase, existand temeri privind evolutia actiunilor la marile burse dar si a creditelor ipotecare din SUA, dupa ce bonurile tezaur americane au inregistrat scaderi semnificative ale dobanzilor. Pe Comex, divizie a New York Mercantile Exchange, pretul unciei de aur cu livrarea in august a fost stabilit vinerea trecuta la 657 dolari. In opinia analistilor pretul metalului galben ar putea sa se stabilizeze pe termen lung in apropierea pragului de 700 dolari/uncie, ei estimand ca euro ar putea reveni pe un trend ascendent. Reamintim, ca maximul ultimilor 26 de ani, de 734 dolari, a fost atins in luna mai a anului trecut. In acest moment, pragul suport pentru metalul galben se afla la 634 dolari, iar cel de rezistenta la 690 dolari. Cererea mondiala de aur a insumat 17,4 miliarde de dolari in T1 2007, cu 22% mai mult decat in perioada similara a lui 2006, a anuntat World Gold Council (WGC). Cantitativ, cererea a sporit cu 4%, la 211 tone. De precizat ca nivelul atins in primele trei luni din 2007, ca valoare, este mai mult decat dublu fata de cel inregistrat in urma cu patru ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.