Alexandru Sassu va fi audiat astazi in Parlament pentru functia de sef al TVR, alaturi de candidatii Presedintiei si ai PD.

Comisiile parlamentare de cultura ii vor audia astazi pe Alexandru Sassu, propus pentru functia de presedinte-director general al TVR, precum si pe candidatii propusi de Presedintie si de PD pentru CA ale SRTv si SRR. Presedintia i-a propus pe Catalin Avramescu (foto) pentru CA al TVR si pe Marilena Stancu pentru CA al radioului public. Propunerile PD sint Alexandru Lazescu, respectiv Narcisa Iorga. Candidatii pentru CA al TVR desemnati de Presedintie si PD nu au intrat in procedurile parlamentare de saptamina trecuta alaturi de ceilalti 11 candidati, deoarece propunerile au venit mai tirziu la Parlament. Initial, atit Cotroceniul, cit si PD au refuzat sa desemneze membri in CA ale celor doua institutii, argumentind ca se opun politizarii acestora.

Catalin Avramescu a contestat alegerea pentru functia de director general al TVR a lui Alexandru Sassu de catre cei 11 membri validati ai CA al TVR. El a calificat aceasta alegere drept „o mirsavie si un mini-puci", sustinind ca legea de functionare a TVR nu prevede alegerea directorului general de catre un CA aflat in formula incompleta. Nu se poate estima la aceasta ora daca Avramescu va fi sau nu validat de Parlament, tinind cont ca el si-a creat numerosi dusmani aici, fiind un critic constant al celor 322 de senatori si deputati care l-au suspendat pe Traian Basescu. PNL a anuntat deja ca nu il va sustine, iar Eugen Nicolicea (PSD) ne-a precizat ca se cauta inregistrarea in care „Avramescu ne-a facut fascisti si dupa aceea vom decide cum votam".