Proiect 12:51

BUCURESTI. Primarul Videanu a anuntat ca Primaria Romei va construi la Bucuresti un centru pentru minorii romani scosi la cersit.

BOTOSANI. Un copil de 6 luni a murit in urma unei intoxicatii cu nitriti, dupa ce a
Proiect 12:51

BUCURESTI. Primarul Videanu a anuntat ca Primaria Romei va construi la Bucuresti un centru pentru minorii romani scosi la cersit.

BOTOSANI. Un copil de 6 luni a murit in urma unei intoxicatii cu nitriti, dupa ce a mama lui i-a dat sa bea ceai preparat cu apa din fantana.


Alerta 12:56

COVASNA. Primarul comunei Ozun, Raduly Istvan, a anuntat ca locuitorii din mai multe sate se plang ca sunt terorizati de ursi, care au ajuns sa se plimbe prin livezi si curti. Presedintele CJ Covasna, Demeter Janos, spune ca in ultimii ani animalele salbatice au provocat pagube insemnate.

ACCIDENTE. Un tanar motociclist bucurestean a murit pe drumul care face legatura intre statiunea Costinesti si soseaua Constanta - Mangalia, dupa ce a pierdut controlul directiei, iar bolidul sau Kawasaki a iesit de pe carosabil. Si la Arad un student a murit in urma unui accident de motocicleta.


MINISTRUL EDUCATIEI - Testele nationale vor fi desfiintate

Testele nationale, promovate in 2007 de 78% din elevi, reprezinta in opinia ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, un sistem de evaluare nepotrivit. "Examenul insusi este anacronic si va fi desfiintat in perioada urmatoare prin pachetul nou de legi. Prima generatie care va intra in gimnaziu, dupa ce va fi implementat acest pachet de legi, va fi si prima care nu va mai avea parte de acest examen", a spus Adomnitei. (L. Toma)


Decizie - BNR reduce dobanda Banca Nationala a Romaniei a redus dobanda de politica monetara pentru a patra oara in acest an, de la 7,25% la 7%, si a mentinut cotele rezervelor minime obligatorii. Banca a subliniat necesitatea prudentei in fata politicii fiscale prociclice si a deficitului extern in urcare. Urmatoarea sedinta de politica monetara a BNR va avea loc la 31 iulie.


TIMISOARA - Tablouri in pericol din cauza muzicii

Tablourile din colectia Corneliu Baba risca sa se prabuseasca de pe simezele Muzeului de Arta din Timisoara din cauza decibelilor muzicii care rasuna seara pe terasele din Piata Unirii. Situatia a fost reclamata de directorul institutiei, Marcel Tolcea. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a spus ca va solicita Consiliului Local Timisoara, care a autorizat terasele, sa le interzica patronilor sa mai puna muzica la maximum. (Rompres)


DOCUMENTAR - "Regasire", la Muzeul TaranuluiDe Ziua Internationala a Natiunilor Unite in Sprijinul Victimelor Torturii, Fundatia ICAR va invita la premiera documentarului "Regasire", ce va avea loc astazi, la ora 18:30, in sala "Horia Bernea" a Muzeului Taranului Roman. Documentarul isi propune sa ofere o dimensiune diferita a vietii supravietuitorilor gulagului romanesc dupa experienta inchisorii si a torturii. Gandit sub forma unor marturii, documentarul a fost filmat la Centrele de Reabilitare medicala si psiho-sociala ale Fundatiei ICAR. (Mihai Stirbu)


Candidaturi CNI - Respinsi pentru incompatibilitate Senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat ieri ca printre candidatii respinsi pentru functia de membru al Consiliului National de Integritate (CNI), pe motiv de incompatibilitate, se afla Viorica Costiniu, Horatius Dumbrava, Azis Seila si reprezentantul "SoJust", Adrian Toni Neacsu. Din partea societatii civile, parlamentarii l-au ales pe reprezentantul Tranparency International, Razvan Codru Vrabie. Au mai fost validati consilierul personal al primarului Capitalei, Marian Zlotea, dar si nasa Monicai Macovei, Alice Elena Draghici.

ARAD - Morminte profanate de satanisti

Membrii unei organizatii de extrema dreapta din Sibiu au distrus doua morminte din cimitirul aradean "Eternitatea", dupa ce au consumat bauturi alcoolice. Profanatorii au fost surprinsi de paznicul cimitirului, dar numai unul dintre ei a fost retinut. Politistii l-au identificat, fiind vorba de George H. (21 de ani), din Lipova. Acesta le-a aratat oamenilor legii un tatuaj pe care il are pe spate si care reprezinta un semn al satanistilor. Ceilalti membri ai grupului, care au fugit, sunt cautati de Politie. (Andrei Ando)


100.000 de euro - Primii nominalizati la Premiul Fundatiei Umaniste

Pictorita Alexandra Nechita, supranumita "Micuta Picasso", regizorul Cristian Mungiu, castigator al Palme da€™Or la Cannes, si conf. dr. Florin Mihaltan de la Institutul de Pneumofiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti sunt primele trei propuneri in competitia lansata de Fundatia Umanista "Dan Voiculescu" pentru romanul care a daruit cel mai mult natiunii. Premiul anual al Fundatiei este in valoare de 3 miliarde de lei vechi, iar selectia propunerilor este facuta de Academia Romana. Pentru informatii si alte propuneri, vizitati http://pfudv.ince.ro/ sau www.fudv.ro .


MEDICAMENTE - Nicolaescu promite compensari 90%Compensari mai mari la medicamente si alocarea de fonduri consistente pentru proteze auditive si stomatologice. Acestea au fost promisiunile facute ieri pensionarilor de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, la intalnirea cu vicepresedintele Federatiei Pensionarilor, Preda Nedelcu. Nicolaescu a anuntat ca va cauta o solutie pentru compensarea cu 90% a unei liste cat mai mari de medicamente. (O.A.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.