Cioroianu este un esec-simbol al acestui guvern plin de haz. Pantomima cu inganaturi pe care a jucat-o la Casa Alba in fata presei americane ramane memorabila. Ca si caraghioslacul sigurantei cu care ministrul de Externe isi dadea importanta despre c
Cioroianu este un esec-simbol al acestui guvern plin de haz. Pantomima cu inganaturi pe care a jucat-o la Casa Alba in fata presei americane ramane memorabila. Ca si caraghioslacul sigurantei cu care ministrul de Externe isi dadea importanta despre cum aranjase el un charter pentru repatrierea romanilor din Gaza, tocmai cand ii pierduse prin Palestina.
Semetia gaunoasa a lui Cioroianu, prea-plinul fiintei, siguranta cu care te priveste in ochi si-ti tranteste o gogomanie nu sunt singulare in guvernul Tariceanu. Iata-l pe Remes! "Nu ma intereseaza", a tunat el, cand i s-a cerut sa comenteze haosul de la varful Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare. In plina seceta? Cu sistemele de irigatii la pamant? Vorba ardeleanului in fata girafei: asa ceva nu se exista! Si totusi. Nimic nu-l tulbura pe ministrul Agriculturii. Mintea ii e linistita ca la bebelusi. Din atata netulburare s-a nascut afirmatia ca nu vor fi scumpiri in urma secetei. Intr-o tara in care economia de piata e o notiune teoretica si orice pretext e bun pentru scumpiri? Asta imi aduce aminte de seful sau, Tariceanu, cand era ministru al Industriilor pe vremea Conventiei. A anuntat scumpirea benzinei, dar s-a ratoit la ziaristi cand acestia au prognozat obisnuitele scumpiri in lant, mai ales la produsele de baza. "Ce-are pretul benzinei cu pretul painii?", s-a indignat viitorul premier de guvern comic-fantezist.
Mai plin de sine decat Cioroianu si Remes la un loc este Chiuariu, tanara speranta a tupeului autohton. Ministrul de Justitie cu spranceana jucausa nu ezita sa ia agentia Reuters de gulerul ei scrobit englezesc, pentru ca a obraznit sa-i spuna Romaniei pe nume: tara cea mai corupta din UE.
Din pacate, varsta n-are nici o legatura cu ridicolul. Teodor Melescanu spune lucruri trasnite ca sa aiba ce sa dezminta. El nu a zis ca invita Rusia la manevre comune cu americanii in Romania, a inteles gresit France Presse. In replica, Moscova nu s-a impiedicat in detalii si nici nu s-a lasat impresionata de curte, dar l-a luat peste picior pe ministrul cu trabuc american si idei rusofile rasuflate.
De Adomnitei rad si copiii. Scena cu ministrul tantos care se contrazice superior cu pustii de gimnaziu cate stele sunt pe steagul UE ii umbreste insa pe nedrept adevaratele performante. Bunaoara, Adomnitei anunta lansarea programului impotriva violentei in scoli. Reporterul ii cere sa detalieze. Printre simpozioane, ore de dirigentie si prelegeri moralizatoare, exista si o masura concreta: construirea de garduri la toate scolile.
Nu as vrea sa inchei fara o mentiune pentru Nicolaescu, ministrul care sfideaza catastrofa si pe care il celebram azi chiar pe frontispiciul ziarului. Tupeul sau e unic. Cu cat dezastrul din Sanatate se agraveaza, cu atat iti spune ca reforma merge bine. Nici o catastrofa nu e prea mare. Ciuma lui Caragea insasi ne-ar fi prezentata ca o etapa necesara a reformei.
Avem cel mai prost si ridicol guvern. Dar in Romania prostia nu e un defect. Dimpotriva. Cel mai prost guvern este si cel mai stabil. Nimic nu-l ameninta. Legile nu functioneaza. Nici macar legile fizicii. Vorba cuiva: este un guvern imponderabil. Nimeni nu-l sprijina si totusi nu cade!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.