Teatrul National din Craiova a prezentat spectacolul "Medeea" de Euripide, in regia lui Yannis Paraskevopoulos, la prima editie a Festivalului de Teatru din sud-estul Europei, ce se desfasoara la Salonic, intre 14 iunie si 13 iulie. La aceasta editie
Teatrul National din Craiova a prezentat spectacolul "Medeea" de Euripide, in regia lui Yannis Paraskevopoulos, la prima editie a Festivalului de Teatru din sud-estul Europei, ce se desfasoara la Salonic, intre 14 iunie si 13 iulie. La aceasta editie inaugurala au fost invitate trupe din Turcia, Romania, Serbia, Ungaria, Grecia, Albania si Cipru. Nationalul craiovean a sustinut doua reprezentatii, la Teatrul Vassiliko, cu "Medeea", un spectacol montat de regizorul grec in 2006. Directorul Teatrului National din Craiova, Mircea Cornisteanu, s-a intalnit cu organizatorii festivalului si a stabilit o noua cooperare pentru toamna acestui an, cand trupa romaneasca va merge din nou in Grecia. Pentru ca au reusit sa incante inimile comunitatii romane din Salonic, Jurnalul National il declara pe Mircea Cornisteanu "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.