Alegere - Lexxa stie ca microfonul aduce mai multa fericire decat seringa  Premiile castigate la concursuri, atat individual, cat si cu grupul al carei solista era, ii prevesteau o cariera frumoasa in canto clasic. Totul mergea bine
Alegere - Lexxa stie ca microfonul aduce mai multa fericire decat seringa  Premiile castigate la concursuri, atat individual, cat si cu grupul al carei solista era, ii prevesteau o cariera frumoasa in canto clasic. Totul mergea bine pentru Alexandra Buzu. Nici macar stresul de a-si proteja prin metode speciale vocea nu-l avea, pana in ziua in care curiozitatea a impins-o in bratele unei grele patimi: heroina. "Prin clasa a XI-a faceam parte dintr-o gasca din Liceul «Dinu Lipatti». Cineva din grup a venit cu tigari cu heroina. Pe atunci, nu concepeam ca pot deveni prizoniera drogurilor. Imi spuneam ca nu se poate intampla mare lucru, asa ca am incercat si eu. Azi un fum, maine doua, deja incepea sa-mi placa. A urmat o perioada in care nu se mai gasea decat heroina umeda, care se administreaza cu seringa. Atunci am inceput sa devin practic dependenta. A fost un drum destul de greu: «frumos» la inceput, ca, deh, drogul iti da o stare placuta, euforica, dar lucrurile nu mai sunt asa de roz cand nu mai stii cum sa dai inapoi", ne-a povestit Alexandra.  DESPRINDEREA. Tanara a incercat sa puna capat acestei povesti urate de una singura. Nu a avut suficienta forta, asa ca a apelat la parinti. "Au fost socati de veste, dar m-au ajutat cu tot ce au putut. Am decis sa ma internez. Aproape doua luni in spital, dar tratamentul l-am tinut si acasa inca doi ani. Revenirea la normal s-a facut incetul cu incetul. Tot ce imi doream era sa ma trezesc dimineata si sa nu mai am dureri de oase, sa nu ma mai simt rau. Asta s-a si intamplat intr-o buna zi, ceea ce nu mai speram", spune cantareata.  Dintre fostii prieteni, foarte putini au ramas alaturi de ea. Multi n-au crezut-o in stare sa se desprinda de droguri si de vechiul anturaj. "E adevarat ca pe unii din gasca ii vad si acum pe strada, cu unii sunt vecina, dar evit sa intru in vorba cu ei. Nu mai mult de «buna ziua!». E mai bine sa ma tin departe de tentatii", dezvaluie Alexandra. Intr-un mediu scolar muzical a facut cunostinta cu heroina, dar tot muzica este cea care a salvat-o. Singura speranta care a ghidat-o pe drumul inapoi spre o viata normala a fost aceea de a ajunge din nou pe scena, in lumina reflectoarelor.   Pazea! Printre prietenii care nu au parasit-o s-au numarat profesoara de canto Cristina Magureanu si Marius Ionita, actualul ei manager, care o cunoaste din copilarie. "Cand a aflat ca am urmat tratamentul de dezintoxicare si mi-am revenit, m-a intrebat daca nu vreau sa lucrez cu el si sa incercam o iesire pe piata muzicala. Nu cred ca pot aduce ceva absolut nou in muzica de la noi, dar cel putin ceva de calitate ma simt in stare sa aduc", afirma Alexandra, care se simte atrasa de genurile blues si Ra€™na€™B. Lexxa (acesta va fi numele de show-biz al Alexandrei) ar vrea sa dea ochii cu publicul in acest an, la Festivalul de la Mamaia. Cat priveste studiile de canto la Conservator, Alexandra isi doreste sa le reia anul viitor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.