Echipa Romaniei
s-a luptat cu Italia pentru promovarea in Superliga Europei.
Ieri dupa-amiaza, la ora acestei transmisii, echipa feminina a Romaniei se afla inca in lupta pentru suprematie in Grupa B a Ligii 1 a Cupei Europei la atletism,
Echipa Romaniei
s-a luptat cu Italia pentru promovarea in Superliga Europei.
Ieri dupa-amiaza, la ora acestei transmisii, echipa feminina a Romaniei se afla inca in lupta pentru suprematie in Grupa B a Ligii 1 a Cupei Europei la atletism, pozitie care asigura promovarea in Superliga continentala. O misiune extrem de grea, avand in vedere ca principala adversara a fost Italia, gazda acestor intreceri, desfasurate sambata si ieri la Milano, pe Arena Civica. Din nefericire, disputa sportiva s-a desfasurat intr-un soare ucigator, organizatorii programand reuniunile de la ora 16 si uitand sa monteze cateva umbrele pentru concurentii de la aruncari si sarituri. Asadar, dupa prima zi deconcurs, Romania se afla pe pozitia secunda (68 de puncte), dupa Italia, la o distanta de 10 puncte si detasat inaintea Bulgariei, la 55 de puncte. Amintim ca in aceasta competitie se primesc 8 puncte pentru prima pozitie si pana la un punct pentru ultima. Atletele noastre au facut tot ce le-a stat in putere sa evolueze la adevarata valoare si chiar sa o depaseasca. Astfel, Ionela Tarlea la 400m a reusit cea mai buna performanta a sezonului, cu 51:98. Alaturi de ea au mai fost alte trei victorii: Liliana Popescu, la 800 m, (2:01,92), Cristina Casandra, la 3000m obstacole (9:38,86) si Nicoleta Grasu, la disc (61,75m). S-au obtinut si tot atatea pozitii secunde, prin Daniela Donisa, la 3000m, cronometrata in 8:59,86 - record personal si una dintre cele mai bune performante de juniori, Angel Morosanu, la 400mg (57:30), Adelina Gavrila, triplusalt (14,09m) si Felicia Moldovan, sulita, (58,15m). Singura balba s-a inregistrat la stafeta de 4x100m, schimbul dintre Andreea Ogrezeanu si Carmen Ghilase fiind la limita, stafeta teminand pe locul sase. Oricum, la debutul celei de-a doua zi de concurs fetele erau decise sa-si vand scump pielea, poate si cu gandul la recompensele promise de FRA, care va premia primele trei locuri cu cate 500, 300, respectiv 150 de euro. La baieti, dupa primele 10 probe situtia era in grafic, adica pe locul patru si cu un punct in spatele Sloveniei, in conditiile in care obiectivul este locul trei. A fost o singura victorie, dar extrem de frumoasa, obtinuta de craioveanul Marius Ionescu la 5000m (14:08,46) si doua locuri doi, Ionut Vieru, la 400m (46:46) si Stefan Vasilache, la inaltime (2,22m).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.