Denuntatorul de meserie al lui Adrian Nastase a mintit la testul poligraf. Raportul de expertiza depus in cazul "Matusa Tamara" arata ca, taman la intrebarea relevanta privind existenta dosarului Danei Nastase in posesia lui Ioan Melinescu, Genica Bo
Denuntatorul de meserie al lui Adrian Nastase a mintit la testul poligraf. Raportul de expertiza depus in cazul "Matusa Tamara" arata ca, taman la intrebarea relevanta privind existenta dosarului Danei Nastase in posesia lui Ioan Melinescu, Genica Boierica a fost "nesincer".

Procesul in care fostul premier Adrian Nastase este judecat, pentru ca l-ar fi numit pe Ioan Melinescu la conducerea Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) in schimbul distrugerii unor documente, a inceput ieri cu o amanare. Daca judecatorii nu i-ar fi acordat lui Ioan Melinescu ragaz pentru angajarea unui avocat, dosarul ar fi putut demara cu ridicarea aceleiasi exceptii de neconstitutionalitate care a dus si la suspendarea primului caz in care este acuzat fostul presedinte al PSD, Adrian Nastase. El a reiterat ieri in fata jurnalistilor ca nu l-a cunoscut si nici nu l-a intalnit pe Melinescu inainte ca acesta sa fie numit sef al ONPCSB, iar pe Genica Boerica (martorul acuzarii si denuntator in dosar) nu l-a intalnit.


NESINCER. Jurnalul National a intrat in posesia raportului de constatare (nr. 258105/18.04.2007), dispusa de DNA prin Ordonanta nr. 227/p/2006, privind "comportamentul simulat al domnului Genica Boerica privind declaratiile referitoare la Melinescu Ioan". Intrebarea cu numarul 8 ("In primavara anului 2001, cand te-ai intalnit cu Melinescu Ioan langa Oficiu, acesta ti-a spus ca are dosarul cu privire la Dana Nastase?") a primit raspunsul DA, iar interpretarea diagramelor poligraf, cuprinsa in raportul de expertiza, este urmatoarea: "In discutia post-test, subiectului i-a fost adus la cunostinta faptul ca a fost diagnosticat ca NESINCER". Conform documentului depus la dosar de aparatorii lui Nastase, "pentru raspunsurile domnului Genica Boerica la intrebarea relevanta cauzei, 8, privind declaratiile catre DNA s-au evidentiat modificari semnificative care sunt interpretate ca indici ai comportamentului simulat al subiectului". (Eliza Popa)

Cititi aici raportul integral. (format pdf)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.