Denuntatorul de meserie al lui Adrian Nastase a mintit la testul poligraf. Raportul de expertiza depus in cazul "Matusa Tamara" arata ca, taman la intrebarea relevanta privind existenta dosarului Danei Nastase in posesia lui Ioan Melinescu, Genica Boierica a fost "nesincer".

Procesul in care fostul premier Adrian Nastase este judecat, pentru ca l-ar fi numit pe Ioan Melinescu la conducerea Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) in schimbul distrugerii unor documente, a inceput ieri cu o amanare. Daca judecatorii nu i-ar fi acordat lui Ioan Melinescu ragaz pentru angajarea unui avocat, dosarul ar fi putut demara cu ridicarea aceleiasi exceptii de neconstitutionalitate care a dus si la suspendarea primului caz in care este acuzat fostul presedinte al PSD, Adrian Nastase. El a reiterat ieri in fata jurnalistilor ca nu l-a cunoscut si nici nu l-a intalnit pe Melinescu inainte ca acesta sa fie numit sef al ONPCSB, iar pe Genica Boerica (martorul acuzarii si denuntator in dosar) nu l-a intalnit.


NESINCER. Jurnalul National a intrat in posesia raportului de constatare (nr. 258105/18.04.2007), dispusa de DNA prin Ordonanta nr. 227/p/2006, privind "comportamentul simulat al domnului Genica Boerica privind declaratiile referitoare la Melinescu Ioan". Intrebarea cu numarul 8 ("In primavara anului 2001, cand te-ai intalnit cu Melinescu Ioan langa Oficiu, acesta ti-a spus ca are dosarul cu privire la Dana Nastase?") a primit raspunsul DA, iar interpretarea diagramelor poligraf, cuprinsa in raportul de expertiza, este urmatoarea: "In discutia post-test, subiectului i-a fost adus la cunostinta faptul ca a fost diagnosticat ca NESINCER". Conform documentului depus la dosar de aparatorii lui Nastase, "pentru raspunsurile domnului Genica Boerica la intrebarea relevanta cauzei, 8, privind declaratiile catre DNA s-au evidentiat modificari semnificative care sunt interpretate ca indici ai comportamentului simulat al subiectului". (Eliza Popa)

Cititi aici raportul integral. (format pdf)