Arbitrul roman Gabriel Georgescu a suferit un preinfarct, in timp ce sahistul ungar Lajos Portisch s-a julit la nas dupa ce a alunecat la dus.

Arbitrul roman Gabriel Georgescu a suferit un preinfarct in cursul rundei a opta a turneului de sah de la Bazna. Pentru ca nu se simtea bine, Georgescu, in virsta de 54 de ani, a parasit sala de concurs. Dupa primele investigatii, care au fost facute in holul hotelului Expro, a fost anuntata ambulanta din Medias, arbitrul fiind transportat la spital pentru a i se efectua o electrocardiograma. Desi palid, acesta a reusit sa mearga pina la ambulanta pe picioarele sale.

Protagonistul celui de-al doilea incident a fost sahistul ungar Lajos Portisch. Dupa ce joi seara uimise asistenta cintind alaturi de soprana Silvana Saleno si de sotul acesteia, tenorul Romeo Saleno, ungurul a aparut simbata cu un plasture deasupra piramidei nazale. Motivul: acesta a alunecat cind iesea de la dus, astfel ca s-a ales cu mai multe julituri la nas.

Rusul Aleksander Khalifman conduce, cu 5,5 puncte, in clasamentul provizoriu intocmit dupa opt runde. Rusul a remizat simbata in partida cu Ulf Andersson, toate partidele, de altfel, terminindu-se la egalitate.