Autoritatile franceze au lansat o alerta privind inmultirea cazurilor de romani care incearca sa vanda copii in diverse tari din sudul Europei. Politistii francezi cred, totodata, in posibilitatea ca Madeleine, fetita disparuta in Portugalia luna
Autoritatile franceze au lansat o alerta privind inmultirea cazurilor de romani care incearca sa vanda copii in diverse tari din sudul Europei. Politistii francezi cred, totodata, in posibilitatea ca Madeleine, fetita disparuta in Portugalia luna trecuta, sa fi fost victima acestui trafic.
Mai mult, detectivii din Franta au indicii ca bandele de imigranti est - europeni organizeaza "licitatii" ad-hoc in parcarile supermagazinelor din sudul Frantei si din Portugalia. In timpul acestor licitatii, traficantii ofera spre vanzare copii, dintre care unii chiar sugari. Potrivit Mediafax, autoritatile au lansat o alerta catre celelalte servicii de politie din Europa, din cauza posibilitatii ca Madeleine McCann, fetita britanica disparuta in Portugalia luna trecuta, sa fi cazut victima acestui trafic cu minori. Alerta a fost lansata dupa ce cumparatorii dintr-un magazin Carrefour din Monaco au marturisit ca au vazut o fetita de patru ani - de aceeasi varsta cu Madeleine - care a reusit sa scape unei tentative de rapire. Incidentul pare sa fi avut loc la inceputul lunii iunie. Martorii socati de cele intamplate au anuntat politia, insa infractorii au reusit sa fuga la bordul unui autoturism cu numere de inmatriculare straine.
Vanduta la numai doua luni
Politia franceza a mai demarat luna trecuta o ancheta impotriva a doua cupluri de romani care incercau sa vanda o fetita in varsta de numai doua luni. Atunci, "licitatia" s-a purtat in parcarea unui supermagazin din apropiere de Angouleme, la nord de Bordeaux, iar pretul cerut pentru copil era "oricat intre 10 si 15.000 de euro". Potrivit Mediafax, in momentul interventiei politiei, membrii grupului au incercat sa opuna rezistenta, folosind diverse arme, printre care si o bata de baseball. Ulterior, autoritatile au stabilit ca fetita era copilul unei tinere in varsta de 15 ani, arestata si ea impreuna cu ceilalti membri ai grupului. Un incident similar a avut loc in Portugalia, luna trecuta, unde o femeie - despre care se crede ca este tot romanca - mama a unui baietel de patru luni, a fost arestata pentru ca a incercat sa-si vanda fiul in parcarea unui supermarket, intr-un oras situat la nord de Lisabona. Femeia a fost arestata impreuna cu opt presupusi complici in Villa Franca de Xira. Si de aceasta data, copilul era oferit spre vanzare in schimbul unei sume de 10 - 15.000 de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.