Destinul ii programase oricum locul pe banca Stelei. Poate ca acum intilnirea e inca un pic prea devreme, dar Hagi si-a ridicat intotdeauna stacheta la marginea riscului. Olaroiu, cocosatul din vestiarul Stelei, a plecat printre cami


Destinul ii programase oricum locul pe banca Stelei. Poate ca acum intilnirea e inca un pic prea devreme, dar Hagi si-a ridicat intotdeauna stacheta la marginea riscului. Olaroiu, cocosatul din vestiarul Stelei, a plecat printre camile, pentru ca desertul e mai apropiat viziunii sale despre fobal. Nu stiu cit de mult vor indragi sauditii jocul cu sapte-opt aparatori pe care l-a exersat Oli peste tot pe unde a mai fost, dar asta ne mai intereseaza foarte putin. In fond, vorbim deja despre o cariera incheiata, pentru ca, in fotbalul adevarat, petrodolarii vin intotdeauna la finalul carierei. Potentialul loc de Liga Campionilor si-l asumase oricum Becali. El facea echipa in teren si jocurile de pe margine. Deocamdata, acest drept i s-a suspendat constitutional, o data cu instaurarea monarhiei absolutiste in Ghencea. Acum doi ani, Hagi a refuzat oferta finului sau si a cerut ragaz pentru confirmari. Pentru confirmarea sa ca antrenor si pentru cea a lui Becali ca investitor. Nici una nu s-a petrecut intre timp. Regele si-a pierdut rabdarea dupa mai putin de un an sub presiunea lui Iancu (fara sa convinga insa prea mult), iar Gigi, cu cit e mai generos in timpul sezonului cu adversarii adversarilor sai, cu atit e mai zgircit in perioada achizitiilor. La urma urmelor, daca ar aduce fotbalisti valorosi care sa rezolve ei meciurile, cum ar mai putea el sa intervina salvator si sa-si culeaga laurii la finalul campaniilor? Omul a recunoscut sincer ca, pentru el, Steaua e doar un vehicul politic! Hagi este totusi, in acest moment, singurul tehnician roman care ar putea derula o relatie oarecum normala cu patronul Stelei. Toti ceilalti, daca ar accepta acest rol, ar avea soarta lui Olaroiu. Sub dictatura nu existau contracte decit de ochii presei, iar antrenorul statea de fapt doar in tribuna oficiala, inconjurat de veri si nepoti. Acum, presiunea va veni puternic si din sens invers. Cita vreme Becali afirma ca principalele sale valori sint familia si biserica, Hagi e validat in ambele ierarhii sentimentale de postura sa de nas al patronului din Ghencea. Sint convins ca i se vor cere investitii financiare mari finului din Pipera, mai ales ca osatura Stelei este una extrem defensiva, in timp ce Regele viseaza doar la valurile de asalt ale cavaleriei. Cu el pe banca, in teren vor reaparea si jucatorii straini alungati deocamdata de xenofobia ridicola pe care si-o asumase Steaua in ultima perioada. Falanga machidona se pregateste de asaltul Europei fotbalistice si de supunerea politica a Romaniei. Mi-e drag primul deziderat si il detest profund pe cel de-al doilea, dar mi-e teama ca faptele se vor intimpla exact invers decit le astept!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.