Doua motiuni simple pe agricultura, plus alte doua pe sanatate, iar PSD a pus deoparte si o motiune de cenzura.

PSD agita din nou sperietoarea motiunii de cenzura la adresa guvernului Tariceanu. Motivul: refuzul Executivului de a accepta modificarile Legii pensiilor. Deputatul PSD Ioan Cindrea a declarat ieri ca social democratii solicita Guvernului ca pina miercuri sa prezinte un punct de vedere in legatura cu aceasta lege. „Daca solutiile financiare prezentate de Guvern nu ne vor satisface, vom depune o motiune de cenzura pe tema pensiilor", a amenintat Cindrea.

Totodata, PSD ii cere presedintelui Comisiei de munca a Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, sa reintroduca astazi pe ordinea de zi a Comisiei proiectul de lege. Initiativa PSD a fost dezbatuta saptamina trecuta de plenul Camerei, dar nu a fost supusa la vot, deoarece seful Camerei, Bogdan Olteanu, a decis retrimiterea acesteia la Comisie, pentru rediscutarea unui articol.

In plus, daca proiectul de lege nu va fi discutat in plen, in aceasta saptamina, PSD va „forta" declansarea unei sesiuni parlamentare extraordinare a Camerei Deputatilor, a anuntat Cindrea.

Principalele prevederi ale proiectului depus de PSD sint majorarea punctului de pensie de la 31 la 45%, dublarea pensiilor agricultorilor si introducerea pensiei minime garantate, la o valoare de aproximativ 165 de lei. Negocierile dintre PSD si Executiv pe aceasta tema au fost duse saptamina trecuta. Explicatia: Guvernul sustine ca nu are banii pentru cresterea pensiilor.

Pina la eventuala motiune de cenzura a PSD, Parlamentul va lua in discutie cele patru motiuni simple ale PSD si PD depuse saptamina trecuta. Deputatii dezbat astazi motiunile PD pe agricultura si sanatate, iar miine motiunea PSD pe tema agriculturii. Si Senatul ar urma sa se pronunte miercuri pe tema unei motiunii simple pe sanatate depuse de PSD.