Dezbatere Romania are nevoie de investitii de 3,8 miliarde de euro in domeniul gestionarii deseurilor pana in anul 2016, a anuntat ieri ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, la un seminar pe tema gestionarii deseurilor.
Dezbatere Romania are nevoie de investitii de 3,8 miliarde de euro in domeniul gestionarii deseurilor pana in anul 2016, a anuntat ieri ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, la un seminar pe tema gestionarii deseurilor.  PERIOADA DE TRANZITIE. "Directiva privind deseurile are o importanta foarte mare pentru Romania, in contextul in care acest sector este deosebit de dificil si de costisitor. Romania a obtinut cinci perioade de tranzitie pentru sectorul privind managementul deseurilor, cea mai lunga fiind acordata pana la 16 iulie 2016, pentru implementarea Directivei privind depozitarea deseurilor", a spus ministrul. Ministrul Mediului a anuntat ca la reuniunea Consiliului de Mediu al UE de la 28 iunie, la care va fi prezent, presedintia germana intentioneaza sa obtina acordul politic la prima lectura pentru Proiectul de Directiva Cadru, propusa in 2005 de Comisia Europeana. Noua Directiva privind deseurile stabileste scopul si obiectivele privind impactul de mediu datorat generarii si gestionarii deseurilor, luand in calcul ciclul de viata al resurselor si ierarhizarea deseurilor.  COLECTARE SELECTIVA. "Romania are, in prezent, un sistem de gestionare a deseurilor municipale bazat in cea mai mare parte pe colectare neselectiva si eliminare prin depozitare", a spus Korodi. Oficialul MMDD considera ca investitiile pentru realizarea noilor sisteme trebuie sa fie dezvoltate si corelate cu planurile de dezvoltare regionala.  NEMULTUMIT. "Nu ma pot declara multumit de modul in care evolueaza in prezent procesul de implementare a directivelor europene in acest sector si consider ca procesul poate fi accelerat", a spus ministrul. El a explicat ca Romania are, in momentul de fata, 238 de depozite neconforme ce vor fi inchise si ca trebuie realizate 65 de depozite regionale conforme. (Rompres)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.