Cotidianul va prezinta marti povestea mortii misterioase a unui tinar din Botosani, care, in 1981, cind avea doar 17 ani, scria lozinci anticomuniste pe zidurile Consiliului Popular. Noaptea in care Securitatea l-a prins pe Mugurel Calinescu a insemn
Cotidianul va prezinta marti povestea mortii misterioase a unui tinar din Botosani, care, in 1981, cind avea doar 17 ani, scria lozinci anticomuniste pe zidurile Consiliului Popular. Noaptea in care Securitatea l-a prins pe Mugurel Calinescu a insemnat inceputul unui calvar care a durat patru ani.

Pentru Mugurel, audierile de la Securitate s-au incheiat in 1985, cind a murit, cu diagnosticul oficial leucemie. Pentru mama lui, cosmarul continua si astazi. Se intilneste aproape zilnic cu securistii care i-au anchetat copilul si care ii zimbesc politicos pe strada. Dupa indelungi insistente si interventii, femeia a reusit sa vada dosarul de la CNSAS. Chiar si ciopirtit, dosarul actiunii care a primit numele Cazul Panoul este exemplar pentru modul in care aparatul Securitatii se punea in miscare impotriva oricarui element pe care il socotea ostil. Pentru Mugurel si mama lui, Securitatea a intocmit un plan de actiune in 11 puncte, care trebuia supervizat si dus la indeplinire de sase ofiteri. Povestea lui Mugurel Calinescu, exclusiv in Cotidianul de marti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.