Companiile de transport feroviar vor putea obtine licenta de transport daca indeplinesc cumulativ cerintele de onorabilitate, capacitatea financiara, competenta profesionala si asigurarea responsabilitatilor civile, potrivit unui ordin al Ministerulu
Companiile de transport feroviar vor putea obtine licenta de transport daca indeplinesc cumulativ cerintele de onorabilitate, capacitatea financiara, competenta profesionala si asigurarea responsabilitatilor civile, potrivit unui ordin al Ministerului Transporturilor.
Cerinta de onorabilitate este indeplinita daca firma nu este in procedura de faliment sau de lichidare, iar persoana care asigura conducerea executiva nu a fost condamnata pentru fapte penale grave, inclusiv infractiuni de natura economica sau provenite din incalcarea legislatiei care reglementeaza domeniul transporturilor.
Conform Mediafax, compania trebuie sa demonstreze ca dispune de resurse financiare prin prezentarea de informatii cu privire la depozite bancare, avansuri subscrise intr-un cont curent, prin fonduri si active imobilizate cu titlu de garantie, capital de exploatare si cheltuieli importante cuprinzand plati in avans pentru achizitia de vehicule, terenuri, cladiri, instalatii si material rulant. In cazul in care solicitantul licentei are datorii mari la bugetul de stat, nu poate indeplini conditia de capacitate financiara.
Cerintele de competenta profesionala sunt indeplinite daca firma dispune de structuri organizatorice adecvate pentru supravegherea activitatii solicitate in licenta, are mecanici de locomotiva calificati si un sistem de management al calitatii certificate de un organism notificat. Pentru indeplinirea conditiilor referitoare la asigurarile civile, companiile feroviare trebuie sa incheie polite la o firma acreditata sau sa ia masurile necesare pentru acoperirea raspunderii civile in caz de accident.
Licentele au o valabilitate nelimitata daca sunt respectate conditiile pentru care au fost acordate, insa trebuie vizate la fiecare doi ani. Operatorii pot solicita licentierea pentru transport de persoane, transport de marfa sau pentru manevre in cadrul unei anumite statii de cale ferata. Autoritatea de licentiere este Organismul Roman de Licente Feroviare din cadrul Autoritatii Feroviare Romane. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.