Filmul "A Mighty Heart", in care Angelina Jolie joaca rolul lui Mariane Pearl, sotia reporterului Wall Street Journal Daniel Pearl, ucis de teroristii pakistanezi, ar putea sa-i aduca actritei cel de-al doilea premiu Oscar din cariera, potrivit speci
Filmul "A Mighty Heart", in care Angelina Jolie joaca rolul lui Mariane Pearl, sotia reporterului Wall Street Journal Daniel Pearl, ucis de teroristii pakistanezi, ar putea sa-i aduca actritei cel de-al doilea premiu Oscar din cariera, potrivit specialistilor. Cursa oficiala pentru cea de-a 80-a editie a premiilor Oscar, care va avea loc pe 24 februarie 2008, nu a inceput inca, dar specialistii cred ca Angelina Jolie va fi una dintre actritele nominalizate pentru cel mai bun rol principal feminin. Drama "A Mighty Heart", in regia lui Michael Winterbottom, prezentata in premiera la editia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, a fost lansata pe marile ecrane pe 22 iunie si a starnit deja speculatii in ceea ce priveste un premiu Oscar pentru starul din "Dl si dna Smith". Filmul, produs de compania lui Brad Pitt, Plan B, prezinta povestea lui Mariane Pearl care isi cauta sotul, un ziarist al Wall Street Journal disparut in Pakistan. In momentul rapirii, Mariane Pearl, si ea jurnalist, era insarcinata. Daniel Pearl va sfarsi omorat de rapitorii sai. Thriller-ul realizat in stil documentar a inregistrat un rating 80% pozitiv pe site-ul rottentomatoes.com, iar criticii de film au fost si mai entuziasti. Ben Lyons de la postul de televiziune E! Entertainment a declarat despre film ca este "prima productie a anului favorita la premiile Oscar". Specialistii spun, totusi, ca Jolie va avea concurenti puternici in lupta pentru un premiu Oscar pentru rol principal feminin: Julie Christie, in "Away from Her", un film despre o femeie care lupta cu maladia Alzheimer, Marion Cotillard, in "La vie en rose", un film despre viata cantaretei Edith Piaf, Vanessa Redgrave, in rolul unei femei muribunde care isi analizeaza viata pe care a avut-o in "Evening", un film care urmeaza sa fie lansat saptamana viitoare. Lor li se poate alatura Cate Blanchett in rolul reginei Elisabeta I din filmul "The Golden Age - Elisabeth 2", care nu a fost inca lansat pe marile ecrane. Jolie, ultima data vazuta pe marile ecrane in decembrie 2006 alaturi de Matt Damon in filmul "The Good Shepherd", in regia lui Robert de Niro, va mai putea fi vazuta anul acesta in filmul lui Robert Zemeckis "Beowulf", care va fi lansat in toamna. Actrita a fost recompensata cu un premiu Oscar pentru rol feminin secundar, pentru interpretarea din filmul "Tinerete Furata" (1999). (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.